MENÜ

Neredesin Oğuz Sarvan?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son 10 yılda, Türk futbol ailesi içinde bir çok MHK Başkanı geldi, geçti. Hepsinde de hakem hataları oldu. Ama bilerek, isteyerek olduğuna inanmıyorum. Yalnız son haftalardaki hakem hatalarına bilerek ve isteyerek demek istemiyorum ancak Beşiktaş üzerine yoğunlaştı.
Son 4 haftaya bir bakın. Herhalde lig tarihimizde, bu kadar üst üste katliamlar hiç olmadı. Sadece Beşiktaş’ın A takımı değil, Kütahya’da yıldız takımı, Balıkesir’de Galatasaray’ın yıldız takımı, resmen katledildi. Yukarıda yapamadıklarını, bazı hakemler aşağıda çok rahat yapabiliyorlar. Bütün bunların sebebi ne biliyor musun Oğuz Sarvan? İktidara gelir-gelmez, çevreye vermiş olduğunuz rüzgarla hakemlerin kafaları karma karışık. Bakın sadece Süper Lig’de değil, Türkiye Şampiyonası’nın oynandığı yıldız maçlarında bile skandallar yaşanmakta, hatta senin adını bile kullanmaktalar. Türk futbolunda şu anda bir Aziz Yıldırım rüzgarı var, doğrudur helal olsun. Bu da büyük bir beceri ister. Bak, Ankaraspor maçından sonra akreditasyon kartı olmadığı halde, hakemin soyunma odasının kapasına kadar gidip, fiili olmasa bile sözlü saldırı da bulunabiliyor. Merak ediyorum şimdi, Disiplin Kurulu bu konuda ne karar verecek.
Neyse biz konumuza gelelim. Geldiğin günün rüzgarıyla, illerdeki hakemler yeni il hakem kurullarını beklerken, müsabakalara çıkmam gibi bir cesaret de gösteriyorlar. Hakemler maç beğeniyor, maça çıkmıyor. Kılık, kıyafet, takımlara olan davranışlar ayrı bir konu. İl hakem kurullarını bir an önce ata Oğuz Sarvan. Gün geçtikçe, hakemlerin kafası karışıyor, hele bir de dernek seçimleri var ya, yıllardır hakem camiasının başına dert olan bu seçimler, senin gelmenden sonra yeni canavarlar yarattı. Soruyorum sana Oğuz Sarvan neden bir Ufuk Özertan gibi hakemlerine saldırı olurken, ortaya çıkıp hakemlerini savunmuyorsun? Neden il hakem kurullarını atamıyorsun? Neden bu dernek seçimlerine müdahil oluyorsun? Neden faal hakemlerin bu işlerin içine girmesine müsaade ediyorsun? Ve neden Oğuz Sarvan, Beşiktaş bütün kategorilerinde en büyük acıyı da profesyonel takımda çekerken, sessiz kalıyorsun, bir açıklama yapmıyorsun? İhaleyi, Hasan Doğan başkanlığındaki yönetimin üstüne bırakıyorsun? Bir kuş sütü sunmadıkları kaldı size. Neden Oğuz Sarvan, ortalarda yoksun? İnan bunun vebali çok büyük olur. Çok ümitliydim, çok sevinmiştim senin göreve geldiğine, hayallerimi yıktın, neden Oğuz Sarvan neden?

YORUM YAZ