MENÜ

Neden Oğuz Sarvan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

12 Nisan’daki Beşiktaş-Gençlerbirliği Oftaş maçından sonra yazdığım yazıdan bir paragraf aktaracağım: “Beşiktaş eksik, Beşiktaş’ın sakatları çok, kötü futbol oynuyor hepsi tamam. Serdar Özkan ve Nobre’ye yapılan penaltıları es geç. Aferin Abitoğlu, sen de çarkın içine girdin. Ve Beşiktaş’ı bitirdin. Herkes rahat etsin. Var mısınız iddiaya? Abitoğlu Beşiktaş’ı bitirdiğinden haftaya yine maç alacak. Neden? Beşiktaş’ın aleyhine düdük çaldığından...”
Ve perşembe saat 13.00 itibariyle haftanın hakemleri açıklandı. Abitoğlu, Fenerbahçe maçında. Göreceksiniz bu haftaki yönetimini. Neden mi? Yunus Yıldırım, Fenerbahçe maçında Kazım’ın elini es geçti, ertesi hafta maç aldı. Bünyamin Gezer, Sivas maçında Bobo’ya yapılan pozisyonu es geçti, ertesi hafta Fenerbahçe maçı aldı. Ligin ikinci yarısındaki maçta, Halis Özkahya Holosko’nun golünü vrmedi, üstelik sarı kart gösterdi. Olası puan eşitliğinde Beşiktaş yine kıyımda. Hakan Sivreservi, Bobo’ya yapılan penaltıyı vermedi, aksine kırmızı kart gösterdi. Ertesi hafta Fenerbahçe maçındaydı. Lastiği patlattı, Kayseri maçında. Daha bir sürü örnek sayabiliriz. Ama geçen haftaki o kötü yönetimden sonra Abitoğlu’na maç verilmesi açıkça gösterdi ki, bu operasyon Beşiktaş’ı kökten bitirecek.
Şunu açıkça belirteyim, ne Hasan Doğan’ın bu işlerde etkisi var, ne de yönetiminin. Oğuz Sarvan’a sormuştum iki gün önce, neden diye... Hakemlerin kafası karışık. Sana güvenmiyorlar, “Oğuz Sarvan’a değil, Fenerbahçe’ye hizmet edelim, geleceğimiz garanti altında olsun” diyorlar. Abitoğlu’na maç verin dedim, verdiniz. Haftaya da Galatasaray maçına Bünyamin Gezer’i verirsiniz, gazozuna lig tescillenir.
İlk bomba İstanbul Hakem Derneği seçiminde patladı. MHK’nın desteklemiş olduğu aday, genç hakemlerin isyanıyla seçimi kaybetti. Size “İllerdeki il hakem kurullarının kafalarını karıştırmayın” dedim. Derneklerden uzak tut. Göreceksin bundan sonra çok daha büyük kavgalar olacak. Kütahya’da, Balıkesir’de yıldızlar kategorisnde bile, katliam yapan o il hakem kurullarını hala nasıl görevde tutuyorsunuz. Hele bir il hakem kurulu açıkladınız ki, İstanbul futbolunun ve benim allah yardımcım olsun. Burada yardımcım olsun diyorum. Çünkü yılda 15 bin müsabaka oynanıyor İstanbul’da. Bu maçların sağlıklı geçmesi gerek. Dün ikinci lastik patladı, Nike turnuvasına dernek kavgası yüzünden hakem atamayı unuttular. Helal olsun Ufuk Özertan’a yumruğu masaya vuruyordu... Yazık ettin Beşiktaş’a, yazık ettin hakemlere... Neden hâlâ kapalı kapılar arkasında saklanıyorsun hocam...

YORUM YAZ