MENÜ

Neden Haluk Ulusoy...!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Herkes çok şaşırdı, “Neden Haluk Ulusoy” deyince. Bu durumu hep bana sordular, anlattıklarımı duyunca şaşırdılar. Bu yazıyı Türkiye’deki 6 bine yakın amatör spor kulübü için 70 bin maç oynatan bir kurulun temsilcisi, aynı zamanda İstanbul’da da resmi 22 bin, gayri resmi 30 bin müsabaka oynatan kurumun başkanı olarak yazıyorum. Evet Haluk Ulusoy. Benim için de Haluk Ulusoy. 43 senedir bu camianın içindeyim. Futbol ailesinin bütün birimlerinde yer aldım. Futbol Federasyonu’nun yönetim kurulu üyeliği de dahil.

Kavun değil ki...

Çok acı çektim yıllarca ama maalesef, kavun değil ki koklayınca anlayasın. İki sene içinde çok acılar yaşadım. Hep sustum amatör camia adına. Kenara çekilip ‘yolun açık olsun’ dediğimiz arkadaşlarımız ne olduğuna şaşırdılar. Dünün sıradan adamlarını alıp başına dikersen olacağı buydu. Aslında (Spor Eski Genel Müdürü) Mehmet Baykan’dan sonra oluşan boşluğa gelen arkadaşlar; kendilerine altın tepside sunduğumuz makamlara bir anda ne olduğunu anlamadan kaprisli, kompleksli ‘ne oldum delisi’ olan insanlar gelince etrafındaki ailelerini de görmeden maalesef amatörlere çok büyük sıkıntılar yaşattırdılar.

Masa başında sattılar

Kapalı kapılar ardında kararlar aldılar. Son iki sene içerisinde amatör futbol için faydalı olamadılar. Son 3-4 senede olanlar da Mehmet Baykan’ın döneminde oldu. Ama şimdi amatörler kan kusuyor. İnanın kızılcık şerbeti içiyorlar. Ve maalesef, Türkiye Futbol Federasyonu’nun mevcut yönetiminin hepsine sinek ikili oldular. Sözleri itibarsız oldu. Kısacası amatörü, masa başlarında koltuk için sattılar. İnsanlara çok yalan söylediler, bu yalanlara da birçok kişiyi inandırdılar.

Amatörün ezilmemesi için!


İşte amatörün daha fazla ezilmemesi için 6 bin kulübün hakkını savunmak adına, bulunduğu dönemde profesyonel takımlardan hiç ayırt etmediği amatör takımların üst düzey bir yöneticisi olarak Haluk Ulusoy’un başkan adayı olması beni çok mutlu etti. Ulusoy zamanında amatör futbol ailesi en güzel günlerini yaşadı. Gerek kulüp tescilleri, gerek fiyatlar, gerek ekonomik destek, hakem camiası, saha komiserleri camiası, kulüpler minik takımlardan U-19’a kadar, A takımlardan BAL ekiplerine kadar her konuda imparatorluk yaşadılar.

Ulusoy’un yanında olun

Maalesef bu dönem bilhassa amatörlerin başı olarak, en yakın arkadaşı olarak kenara çekilip, ‘en iyi vuruşu yap’ dediğim için tüm amatör ailesinden özür diliyorum, beni affedin. Dedim ya kavun eğil ya koklayayım. Amatör delegelerine sesleniyorum. Sistemin adamı değil, size sizin için hizmet veren, bizi amatör olduğumuz için seven Haluk Ulusoy’un yanında olun. Geç değil tam zamanı! Öyle bir tekme atın ki herkes haddini bilsin!

YORUM YAZ