MENÜ

İstemek önemli değil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fanatik gazetesinde dün okuduğum bir haber beni hem sevindirdi, hem üzdü. Sevindiren yönü, Beşiktaş tarihinde en çok forma giyen ve alt yapımızın en önemli isimlerinden biri olan Rıza Çalımbay’ın, ‘Görev versinler alt yapıda hizmet veririm’ sözü. En azından Çalımbay’ın bu işi çok iyi yapacağını biliyorum. Ancak söylemler farklı, icraat farklı olunca üzülüyorum. Rıza Hoca Beşiktaş’ın başına geldiğinde en çok sevinenlerdendim. Telefon açtığımızda karşımızda kapısı açık, koltuğuna oturur çayını, kahvesini her zaman içerdik. Ancak beklentilerimiz hiç olmadı. O günkü şartlarda, Rıza Hoca can derdine düşmüştü. Yani profesyonel takımın başarısı.
Profesyonel takımın başarısıyla beraber başını çevirip, alt yapıda neler oluyor, neler bitiyor düşüncesi ile bir maça bile gelmedi. Kaleci antrenörü Cengiz hoca 1-2 kez geldi. Bülent Albayrak 2 kez geldi. Ama Beşiktaş alt yapılarında bir sezon içinde 150’ye yakın müsabaka oynanıyor.
Dönüyoruz bugüne, Ertuğrul Sağlam’ın da aynı duygu ve düşünceler içinde Beşiktaş’a geldiğine çok sevinenlerdenim. Ama o birinci gün alt yapı hocalarıyla ve alt yapı sorumlusu Mehmet Ekşi ile üst üste toplantılar yaptı. Bugün şampiyonluk poster çekeminde alt yapıdan mevcut 11 tane oyuncu var. Bunun dışında Beşiktaş’ın geleceği olarak düşündüğüm çok önemli 3 oyuncu var ki, onlar o fotoğrafta da yoktu. Necip, Oğulcan ve Orhan. Şunu söylemek istiyorum. Ertuğrul Sağlam ve ekibi şampiyonluk yolunda emin adımlarla giderken, gözü de hep aşağıda. Fırsat olsa değil 14 oyuncu, bir 14 kişi daha alacak. Bunu adım gibi biliyorum. Rıza Çalımbay’ın 1 tane alıp da oynattığı oyuncu yok. O Kürşat’lara, Youla’lara, Adem Dursun’lara kucak açıp gençlerin önünü tıkadı.
Bugun gelinen noktada Rıza Çalımbay’ın bu düşüncesine saygı duyuyorum. En azından Çalımbay da nereden geldiğini bilerek, Beşiktaş alt yapısına bu güzel duygularla baktığından dolayı... Ama bilmeli ki aşağıda çalışan insanlar, Mehmet Ekşi başkanlığında Bahattin Bayadır, Suat Taştan idari yönetiminde Fikret Demirel ve ismini burada yer yokluğundan yazamayacağım diğer hocalar başarının mimarlarıdır. Bakın Süper Lig’de, Ertuğrul Sağlam’ın yönetimindeki Beşiktaş dışında alt yapısından bu kadar çok oyuncuya resmi müsabakada yer veren başka bir hoca var mı?
Rezerv lige ‘Hayır’ diyen hocalar 1989-90 doğumlu çocukları sokaklara salacaklar. Rıza Hoca’dan ricam, TÜFAK’a (Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği) baskı yaparak rezerv lig kurulması yönünde destek olması. Şu anda Ertuğrul Sağlam, Samet Aybaba ve Ersun Yanal’dan başka da bu işe sıcak bakan kimse yok...

YORUM YAZ