MENÜ

II. Louis zaferi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2000 yılından bu yana II. Louis Stadyumu, UEFA Süper Kupa şampiyonluğundan sonra bir zaferle daha noktalandı. Futbolcular sahaya eşit oyun tabelası ile çıktı ama maalesef 6. dakikada gelen Babel’in golü ‘ofsayt’ diye iptal edilince eşit oyuna biraz şaşırdık. Hırvat maçlarında karşımızda olan Subasic, yine belalısı Cenk ile karşı karşıyaydı. 33. ve 54. dakikalardaki iki harika golü Subasic’in, Türk takımlarına olan şanssızlığından olacaktı. İlk defa Şenol Güneş, Oğuzhan’sız sahaya çıkmıştı. Etinden, sütünden öyle faydalandı ki Oğuzhan’ın son haftalarda sadece iskeleti kalmıştı. Oyuna girdiğinde öyle bir pozisyon yakaladı ki tribünde herkes saç baş yoldu.

Daha farklı olabilirdi

Bence günün en başarılı isimlerinden olan Tolgay, Şenol hoca tarafından herhalde sarı kartından dolayı çıkarıldı. Ancak Medel de onu aratmadı. Tolgay’ı böyle kısa bir cümle ile geçmek ona yapılan en büyük haksızlık olacak. 26 bin kişilik II. Louis Stadyumu’nda Monaco seyircisi yoktu. Onların da herhalde takımına güveni yoktu. 1500 kadar kaçak giren Beşiktaş seyircisi, İnönü’yü aratmadı. Eğer dün gece final paslarında biraz daha etkili olabilseydik, çok daha farklı bir netice ile İstanbul’a dönebilirdik.

Hayırlı olsun

Günün yıldızı Cenk Tosun ve sahanın en iyilerinden Quaresma, bu eleştirimizde asıl pay sahipleri. Ancak isteneni o kadar güzel yaptılar ki bu hataları hiç göze batmadı. Tek sıkıntımız, kazanılan topları zamana karşı değil, maalesef biraz uzun oynayınca giden toplar duvara çarpmış gibi geri gelerek sıkıntı yaratmadı değil. Ancak ortadan Adriano, Tosic, Caner ve bilhassa Pepe’nin organizasyonuyla defansta Beşiktaş harika işler yaptı. Falcao kontrol edilemez bir oyuncu dendi ama orada Cenk Tosun’u, Quaresma’yı, Babel’i unutmuşlar. Kartal, Türkiye Ligi’ndeki son 3 haftadaki ayıbı dün gece affettirdi. Bu galibiyet Beşiktaş’ı bir üst tura çıkarmıştır. Hayırlı olsun.

YORUM YAZ