MENÜ

Hedef kazanmaksa tamam

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

25 Nisan 2008 tarihinde Fanatik ve diğer gazetelerde özel bir kuruluşun minikler turnuvasıyla ilgili olarak yazılanlardan üzgün olduğumu belirtmiş, bu turnuva ile ilgili olarak başkanı bulunduğum TFF İl Temsilciliğinin hiç bir bağı olmadığını açıklamıştım. Üzgünlüğüm bu olayın medyaya yansıması dışında, Fenerbahçe alt yapı teknik kadrosunun o turnuvayı kazanmak için TFF İl Temsilciliği’nin 15. haftasına gelinen minikler liginde oynatılmayan oyuncuların, bu turnuvada oynatılmasından kaynaklanıyordu. Ancak Fenerbahçe kulübünün yaptığı açıklamada bu oyuncuların lisanslarının benim imzam ile verildiği ve o gün turnuvada oyuncuların oynaması için benim müsade ettiğimi yazıp, kamuoyuna duyurmuşlardı. Bilmeliler ki, TFF Sicil Lisans talimatında, lisanların veriliş prosedürü belli, il temsilciliğinin hiç alakası olmadığı ayrıca benim başkanı olduğum kurumun özel bir turnuvaya izin verme gibi bir lüksü olmadığını bilmesi gerekirdi.
Önemli olan konu şu, Galatasaray’ı 1-0 yenen, Beşiktaş’ı da penaltılarda eleyen Fenerbahçe minik takımında hedefin ne olduğu. Hedef Beşiktaş gibi bu sene yukarıya, ligde oynayan 7 oyuncu ve kiralık giden 16 oyuncu kazandırmak mı? Yoksa her şartlarda galip gelmek mi? İşte benim asıl üzüntüm burada. Kurumumu hedef göstererek ve kamuoyuna küçük düşürerek, kendileri küçük düşmüştür farkında değillerdir. Benim de sorum şu; 16. haftası girilen minikler liginde, bu oyuncuların nüfus kağıtları doğru olsa bile, kemik testinde yaşları büyük çıkan bu oyuncuları oynatmak ve sadece o turnuvayı kazanmak ne kadar etik? Değer miydi?
Bence önce hedefi belirlemek lazım. Hedef ne? Kazanmaksa, o tamam ama Fenerbahçe’nin veya Beşiktaş’ın ya da Galatasaray’ın profesyonel kadrosuna oyuncu kazandırmaksa onu hep beraber alkışlayalım. Onun içindir ki, sadece Fenerbahçe alt yapı hocalarına değil liglerdeki bütün hocalara sesleniyorum.
Lütfen hocam, yenmeyi ya da yenilmeyi dünyanın sonu kabul etmeyin, çocuklarımızı ezdirmeyin. Biraz gayret. Çözüm sizde, yeter ki siz isteyin. Turnuvayı kazandım deyip, günü kurtarmak istemeyin. Sonra ayıpları temizlemek bana düşüyor. Bu da kolay olmuyor. Sayın hocalarım lütfen, lütfen, lütfen biraz saygı. Yetiştirdiklerinizle övünmek istiyorum, neticelerinizle değil. Yine söylüyorum, merak ediyorum 15 haftadır oynamayan bu oyuncular hangi gayeyle o turnuvada oynadı, peki kim kazandı.

YORUM YAZ