MENÜ

Futbolun içindeki adam

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bugün Türkiye Futbol Federasyonluğu başkanlığı konusunda adaylığını açıklayacak olan Hasan Doğan’la ilgili olarak bir haftadır yazılı görsel basında yorumlar yapılmakta. Türk Futbolu’nun yeniden yapılanma sürecinde Hasan Doğan’ın neler yapıp, neler yapamayacağından daha çok futbol dışındaki konumu gündeme gelmekte. Hasan Doğan hakkında yaşadığım birkaç olayı size aktarmak istiyorum.
Ben de o dönemde İstanbul temsilcisi olarak görev yapıyordum. Yılda 14 bine yakın müsabakada kulüplerimiz, hakemlerimiz ve sahalarımızın olmazsa olmazı saha komiserlerimizle bu müsabakaları oynatırken Hasan Doğan’dan çok destek gördük. O dönemde de Beşiktaş’ın içindeydim, bugün de. Sporun siyasetini değil; sağlıklı bir ortamda oynanması yönünde ben ve yukarıda belirttiğim takım arkadaşlarım mücadeleler verdik. Çok sıkıntılı günler de geçirdik. Fenerbahçe’si, Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı, Mecidiyeköy’ü, Dolayoba’sı, Çatalca’sı, Paşabahçe’si hiç ayrım yapmadan her kulübe eşit mesafede olmaya çalıştık. Bu konuda en büyük desteği de Hasan Doğan’dan aldım. Bugün Beşiktaş alt yapısının Beşiktaş ilçesinden çıkarmak istediklerini hepimiz biliyoruz. Bu konuda da Beşiktaş yönetimi son derece duyarsız. İki sene önce plazaların inşaatından dolayı alt yapı sahasız kalmıştı. Mevcut Fulya suni çim yüzeyli sahanın Beşiktaş’a hizmet veren 2000’e yakın yarışmacı, futbol okulları, sporcularının sokakta kalmamaları için ivedi olarak yapılması gerekiyordu. Söyledim ya; o gün çok duyarsız kalan Beşiktaş yönetiminden umudu kesince soluğu Hasan Doğan’ın yanında aldım. Kendisi, “Projeni getir hemen sahayı yaptıralım” dedi ve yaptırdı. Bu davranış şekli sadece Beşiktaş için değil; Edirne’den Kars’a tüm profesyonel, amatör spor kulüplerimizin içinde geçerliydi.
Size Hasan Doğan’ın futbolun neresinde olduğunu belirtmek istedim. Belki bugün hükümete yakınlığından dolayı ön plana çıkmasından sıkıntı yaşanabilir düşüncesinde olanlara rahat olmaları yönünde hatırlatmak istedim. Hasan Doğan’ın adamlığını, insani ilişkilerini kimse inkar edemez. Ama inkar edilmemesi gereken bir şey daha var ki futbolumuzun dününde reklamı olmayan birçok imzalarda adı geçen Hasan Doğan gelecekte de yapacağı çok işler olacağını bilmenizi isterim. Genç düşünenlere “Rahat olun” derim.

YORUM YAZ