MENÜ

Defansın başarısı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçtan önce sıkıntı vardı. Galatasaray taraftarı, Türk Telekom Arena’yı doldurarak acaba diye ümit içinde sahayı doldurdu. Ancak, Beşiktaş savunmasına takıldılar. Şimdi Oğuzhan’la başlamak istiyorum. Dünkü müsabaka Beşiktaş için çok şey ifade ediyordu. Bir yerde yüzde 50 lig bitiyordu. Ancak takım kaptanı Oğuzhan’a, yine aynı oynaması gereken bir maçta malasef Şenol Güneş bile artık sabredemedi, kementi attı. Aslında dünün yıldızı iki kişiydi. Atiba ve Marcelo... Önce Marcelo’dan başlamak istiyorum. Defansta Atınç’la beraber hatasız oynadı. Bruma’ya ve Podolski’ye sahada sıkıntı yarattılar. Marcelo tecrübesiyle, akıllı yapılması gereken pas trafiğini kullandı, hatta öne çıkarak kazandığı topları orta sahada Atiba ve Talisca’ya sağlıklı şekilde atkarıp, oynama imkanı sağladı.

Gönül beni yanılttı!

Atiba’nın, değişmeyen her oyundaki istikrarını sürdürüp kestiği bütün toplarda olumlu bir şekilde arkadaşlarına aktarması Beşiktaş’ın en iyi artısı. Tabii bunun yanında Adriano’yu tebrik etmek lazım. Hem defansta hem de Babel’le beraber hücumda olumlu çıkışlarıyla takdir topladı. Geldiği günden beri sol tarafta Olcay’ın gitmesini kafalardan silerek rakiplerine 90 dakika sıkıntı yarattı. Babel’ın bu kadar kısa zamanda takıma sağladığı katkı yönünü tebrik etmek lazım. Gökhan Gönül ile ilgili kafamda soru işaretleri vardı. Bruma’ya karşı ne yapabilirdi... Beni yanılttı. Hem defansta hem hücumda katkısı oldu.

Artık gevşemek yok

Oyunun sıkıştığı anlarda ilk defa Şenol Güneş’in, dışardan yaptığı katkılar ve çok sağlıklı oyuncu değişiklikleriyle imzası oldu. Gerek Tolgay gerekse Gökhan İnler, Galatasaray’ın son 15 dakikadaki baskısında Beşiktaş adına çok olumlu katkı yaptılar. Çok şey beklediğimiz Cenk dün yalnızları oynayınca Galatasaray defansının sezon başından beri Muslera ile beraber en iyi maçı oldu. Bütün bunlara rağmen 47. dakikada frikikten gelen gol Beşiktaş’ı şampiyonluk yolunda yalnız bıraksa da ben şunu söylüyorum. Aman dikkat gevşemek yok, aynı ciddiyetle devam.

YORUM YAZ