MENÜ

Böyle güzel, değil mi!...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile Vodafone Arena’da oynadığı kupa maçının artçı şokları sürüyor. Rahatsızlığım nedeniyle stada gidemedim, mücadeleyi televizyondan izledim. Bu da bana pozisyonları tekrar tekrar seyretme olanağı verdi. Her seferinde hayretler içinde kaldım. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Türk sporcusunun ruh halini çok iyi bildiğinden ve medyayı da çok iyi kullandığından gündemi bir anda değiştirdi, Fenerbahçe’yi ortamdan uzaklaştırdı. Beşiktaş ise olayların içine adeta gömüldü. Hafta içinde sadece Beşiktaşlı futbolcuların ve Şenol Güneş’in yaptıkları gündeme getirildi.

Yıldırım da, ‘teneke’ demişti

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın, ‘Süt Kupası’ benzetmesi de işin tuzu biberi oldu. Aziz Yıldırım bu kupaya daha önce ‘Teneke’ derken, hiç bu kadar yangın olmamış, tepki gelmemişti. Orman bu değerlendirmesinde yerden göğe kadar haklı. Eğer böyle bir kupa statüsü ile kulüplerin karşısına çıkarsanız, olacağı budur. Halbuki Ziraat Türkiye Kupası’nda amatör takımlar bile kendilerine yer bulmuş, seslerini duyurma imkanı yakalamıştı. Kupanın bu yönü hiç anlatılmadı. Elemeler ve grup maçları adeta yok sayıldı. Herşey son 8 takıma indirgendi. Sanki kupa yeni başlıyormuş havası estirildi.

Marka değeri yükseltilmeli

40 senedir bu camianın içindeyim. Ancak bu güdük statü ile oynatılan Ziraat Türkiye Kupası hakkında ne yöneticilerden, ne teknik adamlardan, ne de futbolculardan olumlu bir söz duydum. Futbolseverler de bu kupaya pek inanmamış ki, bir kaç maç hariç tribünler boş kaldı. Şimdi TFF yöneticileri, şapkalarını önlerine koyup, “Bu kupanın marka değerini nasıl yükseltiriz”in çalışmalarını yapmalı. Yoksa kupa yine, ‘teneke’ ya da ‘Süt Kupası’ olarak anılır, marka değeri yerle bir olur.

Şenol Güneş’in yanlışı...

Spor camiasında efendiliği ile tanınan Şenol Güneş’in Fenerbahçe maçındaki tavırlarına bir anlam vermem mümkün değil. Bu kadar sinirlenmesi ve ardından yaptığı el hareketleri kendisine yakışmadı. Dönelim maça... Olayların başladığı ana kadar Beşiktaş rakip kaleye 6 şut çekmişse, 6’sı da Talisca’dan... Ben Güneş’in yerinde olsam, 10 futbolcuyu da çıkarır, Talisca’yı çıkarmazdım. Her zaman altını çizdiğim gibi, Güneş, kilit maçları çözemiyor, takımını doğru yönlendiremiyor.

Artık ağabeyin değilim

Ali Palabıyık sevdiğim bir hakemdin. Beşiktaş-Fenerbahçe maçındaki değerlendirmelerine hiç anlam veremedim. Beşiktaş’ın lehine vermen gereken 2 penaltıyı es geçtin. Tosic’e gösterdiğin kırmızıyı, Robin van Persie’ye göstermekten korktun. Cenk Tosun, hayatında ilk defa gerçek bir faulle penaltıya maruz kaldı. Ancak daha önceki maçlardaki aldatmaya yönelik hareketleri başına bela oldu. Kusura bakma Ali Palabıyık, artık senin ağabeyin değilim. Benim için yaşarken ölen bir insansın...

YORUM YAZ