MENÜ

Birbirini üzmediler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş için hep olumlu şeyler yazmak istiyorum ama olmuyor olmuyor. Pas hatalarıyla dolu bir ilk 45 dakika. Aslında ilk yarıya Emre’den öncesi ve Emre’den sonrası desek hiç de abartmış olmayız. Bir oyuncunun üstüne bu kadar oyun yapışmaması lazım. Emre Belözoğlu çıkana kadar Başakşehir sahada cirit atıyordu. Beşiktaş ne toplu ne topsuz oyunlarda hiç yok. Dedik ya ta ki Emre çıkana kadar. 21. dakikada Cengiz’in mükemmel golü. Top Başakşehir’de, mücadele yok. Top Beşiktaş’ta herkes rakip arkasına saklanıyor, arkadaşından top alan yok aksine toptan kaçıyor. İlk yarı tamamlandığında ne olur şu Beşiktaş hakkında iyi şeyler yazsak diyoruz.

Başakşehir boşuna lider değil

Gökhan İnler, Oğuzhan ve Atiba. Tanımıyoruz. Daha doğrusu tanımakta zorlanıyoruz. Hepsi rakibi seyrediyor. Gökhan İnler-Tolgay değişikliği, rakipten de Emre’nin çıkması. İşte o dakikadan sonra muhteşem seyircinin de desteğiyle Beşiktaş beraberliği yakalıyor. Ancak Aboubakar’ın sahada isminin olup kendisinin olmaması, 3 puanı bir türlü Beşiktaş’a getiremedi. Emre-Edin Visca değişikliği dedik ya Beşiktaş’a erken golü getirdi ama istediği skoru getiremedi. Beşiktaş’ta defansla orta saha arasında zaman zaman kopukluk ve ilk defa da bir maçta Beşiktaş’ı bu kadar çok top kaybıyla oynadığını gördük. Ama dünkü maç gösterdi ki Abdullah Avcı’nın öğrencileri liderlik apoletini boşuna takmamışlar. Alkışı hak ettiler. Cüneyt Çakır ismi maça ağırlığını koydu. Oyuncular hakemle oynamayıp top oynamaya kalkmaları açıkça bir hakemin maça ne derece etkili olabileceğini gösterdi.

Derbi zor geçecek

Haftaya Fenerbahçe maçı var. Dünkü maçın yansımasını sorarsanız, zor ama çok zor derim. Benfica maçından yorgun çıkan Beşiktaş, dün akşam ligin namağlup iki takımının çıkardığı 1-1’lik netice normal karşılanmalı. Ancak Şenol hocanın yine yanlış zamanda yanlış oyuncu tercihleri yine Beşiktaş’a sıkıntılar getirdi. Her zaman söylediğimiz gibi hoca galibiyetlerden sonra kahramanlıkları bir kenara bırakıp kesinlikle paylaşımcı olmalı. Tek başına bu yükü sırtlanmaması gerekir. Yarın öbür gün sitem etmemeli.

YORUM YAZ