MENÜ

Bambaşka iki yarı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir takım küme düşüyor, bir takım şampiyonluk hesaplarında. Oyunda fark var mı? Yok. Bir 45 dakika düşünün. Koca Beşiktaş tek bir şut atmadı, pardon attı. O da Aboubakar... Beşiktaş bu kadar yan top oynamaz. Gökhan İnler’e kızıyorlar zaten uzun ve direk kaleye oynadığı için. Aslında tam onun maçıydı dün. Bu kadar yan top oynanan bir ilk yarı bugüne kadar seyretmedim. Gol de dahi, kaleci Gökhan yere yatmadı ilk yarıda.

Defans evlere şenlik

Ancak bu derece olumsuzluklara rağmen, bir iki Antep akınına Beşiktaş defansının müdehalesi evlere şenlik. Rhodlofo ile olmuyor, olmayacakta. Zaten Şenol Güneş 70. dakikada kementi attı. Aboubakar’a neler denmedi ki. ‘Saatçi’ dendi. Yaramaz bile dendi. Ancak ne hikmetse şapka çıkartılacak gollere imza atıyor. Yerli malımız Cenk’e bakıyorum. Saç baş yolduruyor. Attığı gollerin yarısından çoğu penaltıdan. Kaçırdıkları ise çuvalla. Penaltı bile attırmıyorlar artık. Keşke gol atsa da ona da yerli saatçi deseler. Biz bu düşüncelerdeyken 58. dakikada Gökhan İnler, Tolgay ile yer değiştirdi. Ve ilk kaleye şut da 62 dakikada geldi. Bundan sonra kaleye 3 şutun 3’ü de Gökhan İnler’den.

Değişiklik işe yaradı

İşte bizim söylemek istediğimiz bu. Mentalite farkı. Dakika 70, Rhodolfo’ya daha fazla dayanamayan Şenol Güneş, kementi attı. Beck defansın soluna, Tosic stopere Marcelo’nun yanına. İşte defans toparlandı. Sıkıntılı anda Barış’ın eli yetişti. Aboubakar’a yaptığı hareket penaltı. Serkan Çınar çaldı. Çalamayanlar utansın. Ama ne hikmetse sadece Quaresma Oğuzhan’a isyan etti. Kulübeden de bir itiraz yoktu.

YORUM YAZ