MENÜ

Aziz Yıldırım'a tavsiyem!..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir haftadır hasta yatağındayım. Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Divan Kurulu’nda yaptığı açıklamalarını dinledim. Ancak o anda cevap verecek gücüm yoktu. Şimdi düzeldim, geç de olsa ona buradan seslenmek istedim...

Spor camiasında sayın Yıldırım’ı benden iyi tanıyan yoktur. Pardon bir de kardeşi Ali Yıldırım... Cemil ağabey (Turan) bile benden sonra tanıdı. O günden bu güne kadar çok zaman geçti. Aziz Yıldırım da Yemen Ekşioğlu da neler yaşadı neler!... Üsküdar Anadolu’dan başlamak üzere 19 senelik Fenerbahçe maratonunda, başkan olduğu gün dahil hep yanında oldum. Ama yıllar geçti, sayın Yıldırım’ın egosu patladı.

Koltuğu bırakmak bir erdemdir

Son Fenerbahçe Divan toplantısında, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve futbolcu Quaresma hakkında yalan-yanlış, ispatı mümkün olmayan iddialar ortaya attı. Orman’ı, bunlara cevap vermediği için tebrik ediyorum. Yakışanı yaptı. Beyefendi kişiliği ile çok ince, dokunaklı mesajlar yolladı. Anlayan anlar!..

Bütün bu açıklamaların altında yatan gerçek, Fenerbahçe takımımın iddiasından uzaklaşması ve şampiyonluğu kaybetmesidir. Fenerbahçe bir şekilde düştüğü bu durumdan kurtulur. Ama şu anda bu mümkün değil. Kurtuluş reçetesi; sayın Yıldırım’ın koltuğu bırakmasıdır. Koltuğu bırakmak bir erdemdir. 4 sene önce bunu yapsaydı, çok makbule geçerdi.

Bundan 7 sene önce Antalya’da otel lobisinde beraberdik. Hatta Cemil ağabey de vardı. Süper Lig’e çıkma maçlarını seyretmiştik. O gün ‘bırakacağım’ diyerek serzenişte bulunmuştu. Etrafındaki birkaç yalaka, onu o gün o duygu ve düşüncelerinden vazgeçirdi. Halen aynı kişiler etrafında. Yani değişen bir şey yok.

Karşılıklı kurtuluş ancak vedayla olur

Çok üzülüyorum. Aslında biliyorum, içi kan ağlıyor. Bırakacak, bırakamıyor. Bu kadar borç varken, “kulübe şu kadar para verdim” diyor. Ya Fenerbahçe’den gidenler... 1 milyar Türk Lirası borç var! Bıraktığı an, bu borçlar için peşine düşecekler. Ama şu bir gerçek ki, Fenerbahçe’nin ve Aziz Yıldırım’ın kurtuluşu, birbirlerine bir an önce veda etmekle mümkün olur. Bu hem Fenerbahçe hem de Aziz Yıldırım için en hayırlısıdır. Eski bir dostu olarak söylüyorum. Spor hayatına benimle başlamıştın.

Artık zamanı geldi. Çekil köşene. Çoluğun çocuğunla mutlu bir yaşam sür... Yola çıktıklarınla, yolda bulduklarını değiştirme... Çünkü yola çıktıkların her zaman senin yanındadır...

YORUM YAZ