MENÜ

Altyapıdan oyuncu gelmiyor...!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Evet, başlık bu ama çok yanlış bir tabir. Altyapımızda, bütün samimiyetimle söylüyorum artık ciddi bir potansiyel var. Ancak gelecek teknik direktörlerin burayla ilgili olması ve yöneticilerin de burayı sağlıklı bir şekilde kullanması gerekir. Bakın U19 takımı, Avrupa'da başarılar elde etti, Türkiye'de de hem ligin hem de Süper Kupa'nın sahibi oldu. Tabii ki burada A takımın ilgisi şart. Bu çocukları hemen hemen her zaman takip ediyorum. Fulya'da yamalı bir halı sahada çalışarak Avrupa Şampiyonu oldular.

Eğer bu çocuklara imkan verilirse A takımda çok daha fazlasını yapabilirler. Bu sadece A takım için değil, milli takım için de geçerli. U19 milli takımı; İspanya'ya 5-0, Portekiz'e 6-1, Gürcistan'a 2-1 yenilerek gruptan çıkamadı. Peki Türkiye ve Süper Kupa Şampiyonu olan Beşiktaş'ın bu takımda hiçbir oyuncusu yoktu? Bu ayıp, milli takım hocalarının... Geçen haftadaki Beşiktaş-Altınordu Süper Kupa maçını, Fatih Terim ve Yıldırım Demirören de takip etti. Terim; Muhammed Enes Durmuş, Eslem Öztürk, Ufuk Orhan'ı özellikle takip etti.

Dortmund'u ve Arsenal'i yendiler

U19 ve lig şampiyonu olan Beşiktaş takımı, 18 yaşındaki oyuncularla oynadı. Süper Kupa'yı, Altınordu'yu 2-1 yenip kazandı. Bakın Galatasaray, A takımı şampiyon olduğundan dolayı U19 liginde 5'inci olmasına rağmen UEFA Gençler Ligi'ne direkt gidecek. Beşiktaş ise UEFA tarafından özel olarak şampiyon olduğundan dolayı turnuvaya dahil edildi. Şimdi milli takım hocalarına soruyorum. Bu takım ne yaptı! Suçu şampiyon olmak mı! Neden Beşiktaş'tan 1 kişi bile milli takımda yok. Bu soruyu bizzat Fatih Terim'e soruyorum. Suçları Beşiktaşlı olmak mı! Bu takım, bu sezon katıldığı uluslararası turnuvalarda; Borussia Dortmund, Arsenal, Palmeiras, Porto gibi kulüplerin genç takımlarını yendi ve bu ekiplerde yer alan futbolcuların çoğu A takımda oynuyor. Nerede Beşiktaş'ın genç oyuncu oynatma politikası! Hepsi yalan!

Bursa'da Enes kazandı


24. hafta Erciyes maçında Beşiktaş 5-1 önde, dakika 80, Bilic, Sivok'u oyuna sokuyor... İşte benim Sivok'a kızgınlığım bundandı. Gitti, Allah yolunu açık etsin. 34. hafta, Gençler maçı, 3.lük garanti, sakın darılmasın, Bilic, Uğur Boral'ı oyuna sokuyor, ve genç takımdan kimseyi görevlendirmiyor. Bilic, gitar çalıyormuş ben de kemençe çalıyorum! Hadi gelsin de bir horon edelim! Ayıptır ayıp, hâlâ Bilic diyorlar! Onun için Şenol Güneş'e çok sıcak bakıyorum. Bursa'da 17 yaşında Enes'i, kullandıkça kullandı. Kimse kaybetmedi, Bursa da kazandı Enes de Şenol Güneş de...

YORUM YAZ