MENÜ

Ah Bobo ah

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş takımının futbolcusu kariyerini düşünmüyorsa, oynadığı takımın kimliği ile oynamaması lazım. Geçen hafta İbrahim Toraman, dün Bobo. Bobo çok suçlu, tamam. İstanbul Bld. maçı, Beşiktaş’ın en kritik maçı. İstanbul Bld., oynadığı bütün derbi müsabakalarından puan çalmış. Bu maçın hakemi olarak 7 tane FIFA hakeminden birini düşünmüyorsan, İstanbul hakemlerine yer vereceksin.
Hakem Hakan Sivriservi, tek kelimeyle maçın kaderiyle oynadı. Nasıl oynadı? İstanbul Bld.’nin hakkını yemiyorum, helal olsun. İyi top oynadılar. Ama Sivriservi, dakika 75 ve 79’da, 2 tane orta sahada faul çaldı. Bu fauller, ceza sahası içinde Ekrem’in, Bobo’ya yaptıklarının dörtte biri bile değil. Yani, Ekrem’in Bobo’ya yaptığı harekete kurallar, penaltı diyor.
Evet Bobo efendi, dünkü oyunun sorumlusu Hakan Sivriservi ile beraber sensin. Ve tabii bir de, o pozisyon da delikanlı olan Hakan Sivriservi, 11. ve 14. dakikada Nobre’ye yapılan hareketleri es geçip, 20. dakikada Efe’nin kendisine ‘Efe’lenip, dayılanmasına bu pozisyondaki cesareti gösteremedi.
Bunların hiç biri Beşiktaş’ın dünkü mağlubiyetini yumuşatacak nedenler değil. Her ne şartlarda olursa olsun, Delgado çıkmazdı. Serdar Özkan, Tello ve Gordon zaten eksik. Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin. Ricardinho’nun sahada olması lazımdı.
Ama Ricardinho öyle bir hala getirildi ki, üzülmemek elde değil. Bu yenilgi inşallah iyi bir ders olur. Telafisi de yalnızca Fenerbahçe galibiyetidir.

YORUM YAZ