MENÜ

Aferin Palabıyık!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

93 yıl, 344. maç ama hüsran. Bu müsabakadan sonra gazeteleri ve televizyonları hissediyorum. Hepsi sırayla yazıyor, tek bir kişi Ali Palabıyık. 5 kırmızı kart, 2 penaltı, verilmeyen kırmızı kartlar ve verilmeyen penaltı... Ali Palabıyık’a yazık değil mi? Ben burada ona kızmıyorum. Geçen seneki kupa maçından zaten Beşiktaşlılar’ın kafası karışık. Gözüne sokar gibi bu maça verilmesi... Mutlu olmuştur herhalde Merkez Hakem Kurulu.

Cenk’e verilmeliydi

Beşiktaş aslında kötü değildi. Topa sahip olmak için sahaya çıkan takımdı. 90 dakikanın en az 75 dakikası top Beşiktaş’daydı. Maçı isteyen de Beşiktaş’tı. Ama Ali Palabıyık’ı düşünememişti. Medel’in pozisyonunda verilen penaltı, Cenk Tosun’un o pozisyonda niye verilmez! Öncelikle iki takım da çok sinirliydi. Oynamaktan daha çok Aykut Kocaman, Beşiktaş’ı oynatmamak için malesef sahada tribünle beraber biraz futbolun dışına çıktılar. Hasan Ali’nin Cenk’e yaptığı pozisyonla Medel’in pozisyonu arasında ne fark var? Ali Palabıyık, her pozisyonda düdük çaldı. Uçana kaçana... Yani futbolcuların oynamaması için Ali Palabıyık’a ihtiyaç mı vardı?

Kahraman MHK!

Bakın yazıya Ali Palabıyık’la başladım, onunla bitiriyorum. Güne çok iyi başlamıştık. U21 maçında Dereağzı’nda alınan 1-0’lık Beşiktaş’ın galibiyeti, Ülker Stadı’na taşınır diye çok ümitlenmiştim. Ancak beklemediğimiz bir şey vardı. Derbi maçlarda daha doğrusu atmosferi bu derece yüksek olan müsabakalarda oyuncuları sahada tutmak önemli. Yoksa cart curt atmak kolay. Anladığım kadaryla Beşiktaş’lı futbolcuların çıkarken hakeme yaptıkları tepkide mutlaka kırmızı kart vardır. Bunlardan biri Oğuzhan. Bu gecenin kahramanı Merkez Hakem Kurulu’dur.
Ne acıdır ki maçtan sonra Mahmut Uslu’nun konuşmalarını dinledim. İşte Türk futbolunun sonu.

YORUM YAZ