MENÜ

Dakika 84, skor 2-1 ve Eren sahada!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Karabük’ün 2-1 üstünlüğüyle sona eren dün akşamki karşılaşmaya, Cüneyt Çakır’ın verdiği hatalı penaltı kararı kadar teknik direktör Riekerink’in yetersizliği damga vurdu. Sahaya ilk 11’deki Josue ve Ahmet Çalık sürpriziyle çıkan Hollandalı hoca, özellikle ikinci yarıda tam anlamıyla sınıfta kaldı. Mücadele 1-1 devam ederken, Galatasaray’ın oyunu rakip sahaya yıkıp gol aradığı dakikalarda Eren’i düşünmeyen Riekerink, ilk değişikliğini 65. dakikada aynı tipte iki oyuncudan Yasin’i çıkarıp Rodrigues’i sahaya sürerek yaptı. Yeni transfer Rodrigues sahada kaldığı süre boyunca hiçbir varlık gösteremedi. Aynı zamanda Josue’nin tel tel döküldüğü anlarda, herkes Portekizli’nin kenara alınıp Eren’in oyuna dahil edilmesini bekliyordu.

Serdar 3 dakikada golü attı

Ancak Riekerink, olan biteni sadece seyretmekle yetindi. Özellikle kenarlardan gelen hedefi bulmayan ortalarda gözler Eren’i arasa da, Hollandalı hoca tıpkı televizyon başındakiler gibi takımın çaresizliğini izliyordu. Ve Sarı-Kırmızılılar’ın korktuğu başına geldi. Oyuna girdikten sadece 3 dakika sonra, 82. dakikada sahneye çıkan 1.79’luk Serdar Deliktaş, ceza sahasına yapılan ortada rahatça kafayı vurdu ve skoru 2-1’e getirdi.

İş işten geçtikten sonra

Riekerink, Eren’i oyuna sokma hamlesini ancak bu golden sonra denedi, ancak artık iş işten geçmişti. Başka değişiklik yapmayan Hollandalı hocanın, hâlâ duran top zaafiyetine bir türlü çözüm bulamaması, oyunun gidişatına müdahale edememesi, risk almaması gibi detaylar şampiyonluk yolunda Galatasaray cephesine ciddi bir tedirginlik yaşatıyor. Riekerink’in bu baskıyı kaldıramayacağı düşüncesi camiada ağırlık kazanmış durumda.

Hâlâ o stoper aranıyor!

Takımdaki uzun boylu güçlü stoper ihtiyacı bas bas bağırırken, yönetimin hâlâ Podolski’yi satıp başka bir forvet oyuncu almaya çalışması ve bu konuda da aşama kaydedememiş olması, Sarı-Kırmızılılar açısından bir diğer sıkıntı olarak göze çarpıyor. Galatasaray’ın rakipleri ceza sahası içinde güle oynaya pozisyona girmeye devam ediyor ve Cim Bom’un kaderi yine Muslera’nın performansına bağlı kalıyor. Taraftarlar ise daha uzun süre çözüm bekleyecek gibi görünüyor.

YORUM YAZ