MENÜ

Lucescu Türkiye'ye gelecek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

3 Haziran 2015... Kiev’deyim.
15 yıllık dostluğumuzun hatrına emrivaki yapıyorum O’na. Opera Otel’in resepsiyon görevlisine “Shakhtar Donetsk takımı burada mı kalıyor?” diye soruyorum. Aldığım cevap şaşırtıyor beni: “Evet efendim. Hem de tam 1 yıldır bu oteldeler” Sahibi Rinat Akhmedov. Shakhtar Donetsk’in başkanı. Takım, Dombass bölgesindeki iç savaş nedeniyle 1 yıldır Kiev’de. Aynı bölgeden 4 takım daha Kiev’e taşınmış. Dinamo Kiev neredeyse ligdeki tüm maçları evinde oynamış, doğal olarak şampiyon olmuşlar. Shakhtar ile oynayacakları kupa finali de Kiev’de. Anlayacağınız ülke karışık, ortam da gergin.

Luce ilk kez bıkkın

Odasından arıyorum Lucescu’yu, “Hocam müsaitsen konuşalım” diyorum, “Yarın kupa finalim var. Röportaj için uygun bir zamanlama değil” diyor. Evet Dinamo Kiev’le görülmesi gereken bir hesabı var (penaltılarla kaybetti) ama Türkiye’de neler olup bittiğini de merak ediyor belli ki. “Yalçın lobiye iniyorum ama sadece yarım saat. Ama röportaj yok” diye ekliyor.

5 dakika içinde lobide görünüyor. Hızlı adımlarla geliyor. Hiç değişmemiş. Türkiye’den ayrılalı tam 11 yıl olmuş ama Luce aynı Luce. Ukrayna’nın içinde bulunduğu sıkıntılı tablodan bahsetti bolca: “1 yıldır stadımızda oynayamıyoruz. Aylardır otel odasından çıkmıyoruz. Düşman gibi görüyorlar bizim takımı. Dinamo Kiev tek başına yönetiyor Ukrayna futbolunu. Futbolcularım da mutsuz. Çoğu ayrılmak istiyor. Tek başıma savaşıyorum bu durumla” derken hocanın yüzündeki umutsuzluk ifadesi şaşırtıyor beni. Lucescu’yu ilk kez bıkkın görüyorum. Shakhtar deyince hep parlayan o gözleri bu kez yorgun.

Shakhtar’da kalmaz

Sohbet Ukrayna’dan Türkiye’ye uzanınca bakışları değişiyor. ‘Yorgun Savaşçı’nın gözleri parlıyor bu kez. Anlattıklarına bakılırsa ligi yakından takip ediyor. “Shakhtar’da kalmak istiyorum. Bir yıl daha kontratım var. Böyle bırakıp gidemem” dese de gönlü kesinlikle buradan yana. “Aramızda kalsın” diyerek anlattıklarını yazamıyorum. Ama Kiev’de gördüğüm resim çok net. Mircea Lucescu yeni sezonda Shakhtar’ın başında olmaz. Rotası kesinlikle Türkiye olur. Adresi Beşiktaş mı olacak Fenerbahçe mi? Onu bekleyip göreceğiz.

YORUM YAZ