MENÜ

Alex'e hiç yakışmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alex’in kitabı çıkar çıkmaz Brezilya’dan jet hızıyla getirttik. 2004 yılında başlayıp tam 9 sezon süren şaşaalı Fenerbahçe kariyeriyle ilgili tutuğu notları merak ediyorduk haliyle. Kaptan, kitap üzerinden bir hesaplaşmaya mı gidecekti, yoksa “Herkese kolay kolay nasip olmayacak” şaşaalı kariyerinden tatlı-tuzlu satırlar mı karalayacaktı biyografisinde. Alex, maalesef düelloyu seçmiş.

‘Kahve ağzı’ tespitleri

Başkan Aziz Yıldırım ile aralarındaki ikili diyaloglar, Aykut Kocaman ile ilgili “Kahve ağzıyla” yaptığı tespitler kaptana hiç yakışmamış. Gazetede bazı arkadaşlarımla bu konuyu tartışırken bir grup “Biyografi bu, ne olacaktı” derken benim de aralarında bulunduğum bir grup “Yatak odası sırları böylesi ayrıntılarla anlatılmamalı” diyerek karşı çıktık. Hoş, kitabın Türkiye’de çıkacak olan versiyonunda bu ifadeler olmayacakmış. Ancak önemli olan Brezilya’daki insanların ne okuyacağı ve kulüple ilgili çekeceği resim değil mi?

Hiç mi güzel anı yok!

2011 yılıydı. Fenerbahçe’nin Meireles’le anlaştığı duyumunu aldık ve başkan Yıldırım’ı aradık. Aldığımız cevap bize Meireles dosyasını kapattırdı: Ne Meireles’i yok öyle bir şey! Malumunuz, Portekizli iki gün sonra geldi ve imzayı attı. “Başkan hani gelmeyecekti” diye sorduğumuzda “Fenerbahçe’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Eşim sorsa ona da aynı cevabı verirdim” dedi.

O koltukta gülücüklerle durulmuyor

Bu küçük bir örnek ama başkan ve prensipleri konusunda biraz olsun ışık tutuyor sanırım. Kendisi çalışılması zor bir insan olabilir ama unutulmasın o koltukta sağa sola gülücükler dağıtarak, herkesle iyi olmaya çalışılarak durulmuyor. 340 kez giyilmiş, 171 gol atılmış, şampiyonluklar kazanılmış bir emeğin arda kalanı sadece bunlar mı olacaktı? Alex’in “Diktatör” demeye getirdiği Aziz Yıldırım’la ilgili yazacağı sayısız tatlı anısı vardır şüphesiz. Onları da kağıda dökse fena mı olurdu!

Aykut Kocaman’a söylenecek laf mı o!

Peki ya Aykut Kocaman gibi Türkiye’nin sayılı futbol efsanelerinden biri için yazdıkları... Futbolculuğu dönemine methiye düzüp kelime kalabalığı yapmayayım. Fenerbahçe’yi Avrupa Ligi’nde yarı final oynatan, 1 kez lig şampiyonu yapıp 2 kez de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşatan bir futbol adamına “O hoca değil” demek hangi akla sığıyor? Aykut hoca ise bu satırlara müthiş bir kibarlıkla, “Alex’in bunları söylediğine inanmıyorum” yanıtını vererek bir kez daha kalitesini gösterdi.

İtibarını zedeledi

Genelde gazetecilik işinin mutfak tarafında olan biriyim. Alex ile geç de olsa 2012’de tanışma fırsatı buldum. En son bu yıl Berlin’de Şampiyonlar Ligi Finali’nde sohbet etme fırsatı buldum. Çok efendi, ağırbaşlı biri olarak kaydetmiştim hafızama kendisini. Öfkeli olabilir yaşadıklarından ötürü ama biyografisinde bu sakinliğini bozmasını bir türlü anlayamıyorum. Birçok Fenerbahçeli arkadaşım, Alex’in, itibarını zedelediği görüşünde. Ne yazık ki ben de aynı tarafta duruyorum kaptan.

YORUM YAZ