MENÜ

Zor da olsa Fener

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Süper Lig’de ikinciliği kovalıyor. Rizespor ise ‘ateş hattı’nda... İki takımın da şiddetle kazanmaya ihtiyacı var. Takımların performansı ve temposu, istemlerin çok gerisinde kaldı. Hadi, 1 puan Rizespor’un işine yarıyor. Ama kazanması gereken Fenerbahçe’nin bu kadar kötü oynaması için bir sebep yoktu. Sarı-Lacivertli oyuncular, topu rakip kaleye taşırken, tribünler ızdırap çekti. Çünkü geriye ve yana yapılan paslar nedeniyle Rizespor’un kalesine gitmek, dakikalar sürüyordu. 3. dakikada Aatif’ın soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Sow, düzgün kafa vuruşu ile takımını 1-0 öne geçirdi.

14. dakikada Skrtel’dan sıyrılan Kweuke, yerden ceza alanına ortaladı, Şener kontrol etmek isterken topu kaybetti, Oğuzhan ayağının burnu ile dokunarak skora denge getirdi: 1-1. 41. dakikada Gökhan’ın yarım ıskası sonrasında Sow, topu boş kaleye gönderdi. Ancak Yakubi, meşin yuvarlağı gol çizgisinin önünde engellemeyi başardı.

Rize sahasına çekildi

İkinci yarıda Rizespor, oyunu sahasında kabul etti. Bu nedenle Fenerbahçe, ikinci 45’in genelinde Rizespor yarı alanında tempoyu ayarladı. Ancak kapanan rakip karşısında Fenerbahçe istediği gibi açıklar bulup, fazlaca pozisyon üretemedi... Genelde uzak şutlarla gol arayan Sarı-Lacivertliler, bu kez de kaleci Gökhan’a takıldı. 55’te Süleyman’ın uzak mesafeden çıkardığı sert şutu Fabiano köşeden çelmeyi başardı. 58’de Aatif-Mehmet Topal paslaşması sonrasında, Mehmet Topal ceza alanı dışından yerden kaleyi düşündü. Gökhan topu kornere tokatladı. 66’da Fenerbahçe savunmasının ‘ofsayt’ duraklamasından faydalanan Kweuke, topla ceza alanına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda yaptığı vuruşta, Fabiano gole izin vermedi. Portekizli kaleci bu pozisyon sonrası sakatlanıp, yerini Ertuğrul’a bıraktı. 83’te Emenike ceza alanı dışından sert bir şut çıkardı. Kaleci Gökhan üzerine gelen topu güçlükle tokatladı. 85’te Lens’in kullandığı korner sonrasında topu önünde bulan Skrtel’ın yarım vole denemesinde Gökhan bir kez daha topu kornere gönderdi.

Sow, Fenerbahçe’yi ipten aldı

90’da Saadane’nin kırmızı kart görmesinden sonra Fenerbahçe galibiyet için yüklendi. Bir türlü istenilen fırsatı yakalayamayan Sarı-Lacivertli ekibin imdadına yine Sow yetişti. Senegalli golcü 90+2’de bir kafa golü daha atarak, Fenerbahçe’yi ızdıraptan kurtardı: 2-1. Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi öncesi Rizespor karşısında zor da olsa
kazanarak, moral buldu. Ancak Sarı-Lacivertliler’in kazanmasına rağmen haftalardır iyi oyunla bir türlü buluşamaması, derbi öncesi bir dezantaj olarak görülüyor. Bu arada Rizespor maçında da tribünler yine boştu.


YORUM YAZ