MENÜ

Yeter artık

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ndeki serüvenine Londra’da noktayı koydu, ama yurtiçi ve dışında yankıları hâlâ sürüyor. Fenerbahçe’nin iyi bir takım olduğu, çağdaş futbol oynadığı, Şampiyonlar Ligi’ne taraftarı ile birlikte renk kattığı televizyon haberleri ve gazetelerde yer buluyor. Ülke medyamız da Fenerbahçe’nin, Avrupa’ya vedasını işliyor. Tabi yabancılardan çok farklı. Neymiş efendim, ‘Fenerbahçe, Chelsea karşısında çok kötü oynamış, böyle bir takımı eleyemeyen Fenerbahçe neden övgüler alıyormuş, Galatasaray çeyrek finali yıllar önce oynamış, Fenerbahçe korktuğu için kaybetmiş.’ Yorumlar bu şekilde sürüp gidiyor.
Avrupalı, Fenerbahçe’yi başarısından, centilmenliğinden dolayı övüyor, takdir ediyor. Biz ise hâlâ kulp takmak için yarışıyoruz. Türk sporu ne yazık ki, yıllardır bu düşünce kirliliğinden dolayı mehter takımı gibi 2 ileri 1 geri gidiyor. Camialara ya da taraftar kitlelerine yaranmak düşüncesiyle, holiganizm içeren yorum ve haberler üretmek ülke futboluna sadece zarar verir. Galatasaray’ın ardından hangi Türk takımı Fenerbahçe gibi önemli sıçrama yaptı. Sarı-Lacivertliler; İnter, Chelsea, PSV, Sevilla ve CSKA’yı yenmekle kalmadı, futbolun yaşandığı her yerde ülkemizin tanınmasına yol açtı.
Fenerbahçe bu noktaya tesadüfen gelmedi. Tesisleşme, ekonomik bağımsızlık, gelir düzeyinin artması, kaliteli futbolcu transferleri, Kanarya’yı Avrupa’da yukarı taşıyan unsurlar oldu. Elbette ezeli rakipler, kıskançlık duygusu yaşayacaktır; bu çok doğal. Fenerbahçe camiası da bu günleri geçirdi. İçten olmasa bile bu başarıya şapka çıkartmak, onurlu bir davranış olur. Fenerbahçe’nin bu süksesi geçici heves gibi bir sezonluk kalırsa, o zaman eleştirmek farz olur. Galatasaray yakaladığı imkânı ne yazık ki aynı çizgide tutamadı, Kanarya’nın da bu hataya düşme olasılığı az da olsa var. İskelet kadroyu korumak, Zico’nun açıkladığı gibi sadece orta saha ve forvet değil, defansa da iyi oyuncu almak, alternatifi fazla ekip yaratmak düşüncesi ilk hedef olarak gözüküyor. Bunlar gerçekleşirse, Fenerbahçe önümüzdeki yıllarda da Avrupa’nın 8 kombine biletinden birini mutlaka alır. Zamanı geldiğinde de yarı final ve final locasına oturur.

YORUM YAZ