MENÜ

Yaşlı kurt Eto'o

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alper-Salih ikilisinin teknik kapasiteleri çok iyi. Oyun kurma özellikleri var. Direkt rakip kaleye oynamayı seviyorlar. Pas organizasyonunu yönlendirip, defans ile forvet hattı arasını toparlayabilirler. Ancak teknik patron Advocaat’ın önce savunma inadı nedeniyle bunları özgürce yapamadılar. Lens ligin ilk yarısında adeta Fenerbahçe’nin dinamosu idi. Takımı rakip ceza alanına taşıyan isimdi. Ancak Hollandalı Antalyaspor karşısında olduğu gibi çoğu maçta ilk 16 maçtaki performansını arattı. Antalyaspor da Fenerbahçe gibi ilk 45’te vasat tempoda idare etti. Kontra çıkışlarda yapılan pas hataları nedeniyle fazla pozisyon yaratamadılar.

Antalya gole şartlanmış

7. dakikada Motta’nın ortasına Mbilla kafayı dokundu, Volkan Demirel köşeden topu tokatladı. 23. dakikada Lens’in ceza alanına yaptığı ortaya Emenike kafayı vurdu, top az farkla auta gitti. İkinci yarıya Antalyaspor, gole şartlanmış tempoda başladı. Orta alana çekilen yaşlı kurt Eto’o’nun organize ettiği Kırımızı- Beyazlılar, devreye golle girdiler. Mbilla, Da Silva, El Kabir, Motta ve Deniz Fenerbahçe’ye göz açtırmadı. Atak üstüne atak geliştiren Antalyaspor, Deniz Kadah, El Kabir ve Da Silva ile net pozisyonları kullanamadılar. Fenerbahçe rakibin bu üstün oyununu genelde durduramazken elle tutulur bir atak organizasyonu da yapamadı.

Volkan devleşti

47. dakikada El Kabir soldan taşıdığı topu Deniz’in önüne bıraktı. Volkan Demirel’den sıyrılan Deniz, topu boş kaleye bıraktı: 0-1. 55. dakikada sağdan ceza alanına yapılan ortada Deniz altı pasta ıska geçti, bu kez El Kabir kaleyi düşündü, Volkan gole izin vermedi. 62. dakikada Eto’o’nun defansın arasına attığı pasla buluşan Da Silva yüzde yüz pozisyonda topu Volkan’a nişanladı. 63. dakikada Alper’in sert şutunu kaleci Ferhat sol ayağıyla zorla önledi.

Bir kez daha...

87. dakikada Volkan Şen’in uzak şut denemesi kaleci Ferhat’ın göğsünden sekti, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. Fenerbahçe, dün Antalyaspor önünde çok kötü bir 90 dakika çıkartarak sahasında bir kez daha kaybetti. Fenerbahçe bu yenilgiyle kendi sahasında toplamda 19 puan kaybetti.

YORUM YAZ