MENÜ

Sorumluluk bilinci

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’de şampiyonluk ışıkları sönmüşken, Galatasaray’ın puan kaybetmesiyle hesapların yine altı üstüne geldi. Sarı-Lacivertli ekip, 8 maç arka arkaya kazandığında futbol yorumcularının çoğu, Fenerbahçe’nin açık ara yapacağını gündeme taşımıştı. Sonra Fenerbahçe duraklama dönemine girdi. Galatasaray da yarışa ortak oldu. Bu kez Fenerbahçe ve Galatasaray’ın lig maratonunda başbaşa kalacağı görüşleri güçlendi. Son 9 haftaya gelindiğinde tahminler bir kez daha karıştı. Bursaspor ile Beşiktaş da şampiyonluğun iddialı takımları arasına girdi. Artık Süper Lig kulvarında 4 takım finişe doğru koşuyor.

Şampiyonluk yarışında birden fazla ciddi rakiple mücadele etmenin zorluğunu ayrıntısıyla anlatmaya gerek yok. Aslında Fenerbahçe, ilk yarıyı zirvede tamamlarken, en şanslı taraftı. Fikstür avantajı çok müsait olan Sarı-Lacivertliler, 4 maçta 10 puan dağıtınca, bugünkü tablo ortaya çıktı. Fenerbahçe’nin 3 ayrı organizasyonda mücadele edeceği biliniyordu. Sakatlık, cezalar ve hastalık gibi handikapların unutulduğunu sanmıyorum. Fenerbahçe, bir kumar oynadı. Ara transferde, Güiza ile Semih’in yanına Gökhan Ünal alındı. Oysa sıkıntılı, acil takviye yapılması gereken bölgeler vardı. Fenerbahçe, bu kumarda maalesef ciddi kayıplar verdi. Sırasıyla yönetim, Daum, Aykut Kocaman ve futbolcular olmak üzere oyunda herkesin sorumluluğu var. Kimin ne kadar suçlu olduğu hiç önemli değil. 4 etkenden birini kenarda tutmaya çalışmak hiç inandırıcı olmaz.

Daum, güven vermediği gibi ona inananların sayısı da çok az. Emre, Gökhan Gönül, Alex ve Semih’in dışında kalanlara sanki Fenerbahçe forması biraz ağır geliyor. 9 hafta lig için uzun bir zaman. Şampiyonluk köprüsünün altından daha çok sular akar. Fenerbahçe toparlanır, onurlu mücadele ederse; Daum korkuyu üzerinden atarsa, şampiyonluk ibresi her an Kadıköy yakasına dönebilir.

YORUM YAZ