MENÜ

Sezonun en iyi Fenerbahçe'si

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Feyenoord, Hollanda Ligi’nde tüm maçlarını kazanmış, Avrupa Ligi’ne ise Manchester United galibiyeti ile başlamıştı. Yani istim üstünde bir rakip. Fenerbahçe maça öyle başladı ki Feyenoord sahasında öne çıkmayı bir türlü beceremedi. Sarı-Lacivertliler baskıyı rakip defansta başlattı. İkinci bölge de prese tam destek verdi. Feyenoord’lu oyuncular yüzlerini Volkan’ın kalesine dönmeden duvara çarptılar.

Emenike’den şık gol

18. dakikada Lens topla çıkmak isteyen Kuyt’a basıp topu çaldı. Sonrasında Ozan sağdan ceza alanına hareketlenen Emenike’yi topla buluşturdu. Nijeryalı yerden uzak direğe sert vurdu. Direğe çarpan top ağlarla buluştu 1-0. Fenerbahçe formda rakibine ilk yarıda pozisyon vermedi. Ancak zorlamasına rağmen Sarı-Lacivertliler de golün dışında ciddi fırsat yakalayamadı.

İkinci yarı hareketliydi

Soyunma odasına 1-0 ile giden Fenerbahçe ikinci yarıya da her bölgede baskı ile başladı. İlk 45 dakikanın aksine pozisyonlar buldular. Bu arada Feyenoord da önemli fırsatlarla tanıştı. Fenerbahçe’nin en iyisi olan Lens her pozisyonun içinde olan isimdi. Takımının 3 puanı almasında payı hayli fazlaydı. 50. dakikada Emenike’nin pasıyla buluşan Van der Wiel’in aşırtma denemesi kaleci Jones’ta kaldı. 51. dakikada Mehmet Topal’ın hatalı geri pasına Kuyt ayağını soktu ancak Volkan gole izin vermedi. 58. dakikada Lens’in sağ taraftan başlattığı atak sonrası Sow’un röveşata denemesi savunmaya çarpıp Jones’un kucağına gitti.

Galibiyet hak edildi

62. dakikada Lens sağ kanatta 3 kişiyi devre dışı bıraktıktan sonra topu Josef’e çıkardı. Brezilyalı müsait durumda olmasına rağmen topu üstten dışarı gönderdi. 72. dakikada Kjaer’in ıskaladığı topla buluşan Jorgensen, Volkan’ın üzerinden aşırttı. Skrtel gol çizgisinin önünde mutlak tehlikeyi uzaklaştırdı. 78. dakikadaFenerbahçe’nin geliştirdiği kontratakta Lens sağ çizgiden yüklendi. Ceza alanına girip içe hareketlendi. Kaleci Jones ile karşı karşıya kaldığında sağ ayak dış şut denemesi auta gitti. Fenerbahçe taraftarının bu sezon ilk kez bu kadar ilgi gösterdiği Avrupa sınavında Feyenoord karşısında hak ettiği bir galibiyet aldı. Sarı-Lacivertliler bu sezon en iyi 90 dakikasını sergiledi.

YORUM YAZ