MENÜ

Seriye devam

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Manchester United maçındaki Fenerbahçe’yi gördükten sonra, Akhisar performansı oyun olarak tat vermedi. Tempo dağılımında iki takımda vasatın biraz üzerinde kalırken, zeminin kötü olması da futbolcularda olumsuz etki yarattı. Ancak her şeye rağmen toparlanma dönemine giren Fenerbahçe’den daha etkili bir oyun bekleniyordu. Ömer, Lens’i iyi kontrol etti. Volkan da soldan istediği çıkışları yapacak alan bulamadı. Kenarlardan işlemeyen Fenerbahçe, pozisyon üretmede eksik kaldı. 26. dakikada Hasan Ali, üç Akhisarlı oyuncunun arasından topu Aatif’in koşu yoluna bıraktı. Bu oyuncunun sağ ayak dış ortasını Van Persie, ayak içiyle ağlara gönderdi: 0-1. 30. dakikada Mehmet Topal, ceza alanı içerisinde Mervan’a kontrolsüz bir müdahalede bulununca, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Rodallega, topu kale arkası tribünlerine gönderdi. 45+3’te Ömer’in kullandığı korner atışında, Fenerbahçe savunması Mervan’ı bomboş bıraktı, ancak bu oyuncunun kafa vuruşu yandan dışarı gitti.

Lens, ilk kez!

Fenerbahçe, ikinci yarıda rakibi bekleyerek oynadı. Bu nedenle topla daha çok koşan taraf Akhisar gözüktü. Yeşil- Siyahlılar, Fenerbahçe’nin bu anlayışı karşısında daha fazla öne çıkıp, savunma bölgesinde boşluklar bıraktı. İstediğini elde eden Sarı-Lacivertliler, ani çıkışlarla pozisyonlar buldu.

65. dakikada Lens ilk kez ortaya çıktı.Alper’in pasını alan Hollandalı, Emenike’yi topla buluşturdu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Emenike, topu Aatif’a çıkardı. Aatif, Fatih’ten sıyrılarak, topu ağlara gönderdi: 0-2. 77. dakikada Mehmet Topal’ın defansın arkasına bıraktığı topla buluşan Emenike, kaleci Fatih’in üzerinden aşırttı, gol çizgisi üzerinde topu kontrol etmek isteyen Fatih, meşin yuvarlağı elinden kaçırınca, Fenerbahçe 3-0 öne geçti.

Aatif kendine geliyor

83. dakikada Osman’ın kullandığı korner atışında Sissoko’nun kafa vuruşu yan direkten geri geldi, dönen top Fenerbahçe atağı oldu. Ceza alanına topla hareketlenen Emenike’nin şutunu Fatih kornere çeldi. 90+3’te ceza alanı çizgisi üzerinden Rodallega’nın yerden şut denemesi, Volkan’ın sağından ağlarla buluştu: 1-3.

Fenerbahçe, galibiyet serisini Akhisar deplasmanında da sürdürdü. Tempo olarak, pek iyi olmasa da Sarı-Lacivertli ekipte bu kez Aatif öne çıktı. Bir asist, bir de gol atan Faslı oyuncu, Fenerbahçe’nin galibiyetinde pay sahibi oldu.

YORUM YAZ