MENÜ

Sağlık olsun...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Chelsea bu kez İstanbul’daki gibi değildi. Öyle bir baskı kurdular ki, Fenerbahçeli futbolcular bir türlü tempoyu düşüremedi. Top Sarı-Lacivertli taraftayken, presten hiç vazgeçmediler. Hücumlarda çabuk ayağa paslar yapıp, çok adamla yüklenip, Fenerbahçe kalesini rahatsız ettiler.
Essien ile Joe Cole sağdan, Ashley Cole ve Kalou soldan savunma ve hücum görevlerinde hataya takılmadılar. Makalale, Ballack ve Lampard topun olduğu her yere basarken, oyun kurmada da görev paylaşımı yaparak fizik dengeyi sağladılar.
Fenerbahçe, her şeye rağmen oyuna sıkıca tutundu. Erken yenik duruma düşmek Sarı-Lacivertli ekibi bozmadı. Pozisyon bulmakta zorlansalar da, hücum düşüncesinden ödün vermediler. İkinci yarıda fazlaca risk alarak çok adamla rakip sahaya indiler. Son çeyrekte Gökhan, Kazım ve Kezman’la skoru eşitleme fırsatı bulduk. Ancak kaleci Hilario, buna fırsat vermedi. Zico, ikinci yarıda Ali Bilgin, Kezman ve Uğur gibi ileriye dönük oyuncuları alıp, gerekli hamleyi yaptı.
Ancak, bu değişiklikler de, Fenerbahçe’nin beklediğimiz skoru üretmesine yetmedi.
Evet, Fenerbahçe yarı final kapısından döndü. Bu süreçte, kaybettiği maçlarda bile rakipleri karşısında ezilmedi. Kimsenin ne Zico’ya, ne de Fenerbahçeli futbolculara, Chelsea mağlubiyeti nediyle kızmaya hakkı var. Çünkü Zico ve öğrencileri, Şampiyonlar Ligi’nde ülke futbolu adına çok önemli başarılara imza attılar.

YORUM YAZ