MENÜ

Rakip iyi direnince...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Feyenoord maçı kadar iyi olmasa da Fenerbahçe, Osmanlıspor deplasmanında ilk 45’te ağır basan taraftı. Sarı-Lacivertliler, Volkan Şen’in kanadından gol için çok zorladı. Ancak gelen ortalarda hep ilk hamleleri Osmanlıspor defansı yaptı. Ankara ekibi sistemini kontratak üzerine kurmuştu. Fenerbahçe’nin çıkışlarını bastırıp, hızlı ataklarla sonuca gitmeye çalıştılar. 4. dakikada Ndiaye’nin kafa vuruşu üst direkten geri geldi. 8. dakikada Moussa’nın arapasıyla buluşan Regattin, Volkan Demirel’den sıyrılmak isterken, kendini yerde buldu. Tartışmaya açık pozisyonda maçın hakemi Mete Kalkavan, penaltı noktasını işaret etti. Başta Volkan Demirel olmak üzere Fenerbahçeli oyuncular karara uzun süre itiraz ettiler. Penaltıyı kullanan Ndiaye, topu ve Volkan’ın ayrı ayrı köşelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi. Gol sonrası Fenerbahçe oyunu Osmanlıspor sahasına yıktı. Emenike, Sow ve Volkan Şen, pozisyon için her şeyi denedi. Ancak Fenerbahçe istediği golü bulamadı.

Şen inanılmaz çalıştı

17’de Volkan soldan ortaladı, Sow kafa ile topu altıpasa indirdi. Önce Ozan, sonra Emenike topu kaleye gönderemedi.

39’da sağdan organize gelen Fenerbahçe’de Josef ceza yayı önünde topla buluştu, sert şutu üstten dışarıya gitti ve ilk yarı 1-0 Osmanlıspor lehine sonlandı. Orta alanda Mehmet Topal, üçüncü bölgede ise Volkan Şen, Fenerbahçe’yi rakip sahaya çalışan isimlerdi. Volkan inanılmaz çalıştı. Sonunda van Persie’ye golü de attırdı. Maça denge geldikten sonra tempo arttı. İki takım da skoru lehine çevirmek için açıklar aradı.

İmkan tanımadılar

Ancak disiplinli savunmalar, gole imkan tanımadı. Ndiaye ile Mehmet Güven, Osmanlıspor’da öne çıkan isimlerdi.

55’te Volkan Şen, soldan ceza alanına hareketlendi, ortasında top defansa çarpıp arka direğe yükseldi. Van Persie, kafayla topu ağlarla buluşturup eşitliği sağladı: 1-1. 58’de Sow’un kullandığı serbest atışta, top yan direkten geri döndü. 79’da Emenike, sağdan bindirip ceza alanına girdi. Orta, şut karışımı vuruşunu kaleci Karcemarskas çelmeyi başardı. Fenerbahçe ligin etkili takımlarından Osmanlıspor önünde deplasmanda iyi bir 90 dakika çıkardı. Rakibin karşılaşma boyunca iyi direnmesi ve korakor mücadele vermesi karşısında 1 puana razı oldu.

YORUM YAZ