MENÜ

Özgürlük Fener'e yaradı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Pereira’nın özgür futboluyla, Fenerbahçe’nin saha içindeki karne notu her maç yükseldi. Mesela Mehmet Topal rakip hatlar arasında topu en yakın iki arkadaşına veriyordu. Diego ile Souza çok fazla görev bölgelerinden çıkamıyordu. Bu durumda Fenerbahçe orta alanda oyun kuramıyor ve pozisyon üretemiyordu. Mersin deplasmanıyla başlayan saha içi özgürlüğü Fenerbahçe’yi iyi oyunla buluşturdu. İkinci ve üçüncü bölgede sürekli hareket eden, çabuk ayağa paslarla kenar bindirmeleri yapan, ver-kaçlar ve araya isabetli paslar Fenerbahçe’nin özgürlük sonrasında gelen ofansif yükselişiydi.

Kısa bir durgunluk


Sarı-Lacivertliler savunma yönleriyle de Trabzonspor’a göz açtırmadı. Önde başlayan baskı ile birlikte Bordo-Mavililer pas yapamadı. Bunun üzerine gol pozisyonuna da giremedi. Alper Uludağ’ın 42. dakikada kırmızı kart görmesinden sonra Trabzonspor tüm ağırlığı defansif oyuna verdi. Fenerbahçe, Trabzonspor’u kendi sahasına hapsettiği bu süreçte önemli pozisyonları gole çeviremedi. 70. dakikadan sonra ise Fenerbahçe’nin gereksiz durgunluğu başladı. Gol yollarına gitmeye hiç niyeti olmayan Trabzonspor’a adeta davetiye çıkardı. Hatalı paslar ve telaş, Fenerbahçe’nin kısa süre de olsa oyundan düşmesine neden oldu. Neyse ki 88. dakikada Fernandao skoru 2-0 yaparak kara bulutları dağıttı. Fenerbahçe bu galibiyetle liderlik koltuğuna otururken taraftarına Avrupa’dan sonra Süper Lig için de umut verdi.

Maçın önemli anlarına gelince; 6. dakikada Mehmet Ekici’nin pasında Erkan Zengin sol kanatta topla buluştu. Arka direkte uygun durumdaki N’Doye’ye doğru pasını verdi. Volkan Demirel topun kontrolünü sağlayarak tehlikeyi önledi.

11. dakikada Diego’nun şık pasında soldan ceza alanına giren Alper, geriye doğru çıkardı, Luis Nani, topun gelişine sol ayağıyla yaptığı müthiş vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

15. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş için topun başına van Persie geçti. Hollandalı oyuncunun doğrudan kaleye gönderdiği top az farkla auta gitti.

26. dakikada Mehmet Topal’ın pasıyla hareketlenen Van Persie ceza sahasına girer girmez pasını Nani’ye verdi. Portekizli oyuncu bekletmeden şutunu çekti ancak top Mustafa Yumlu’dan geri döndü.

41. dakikada Alper’in pasıyla hareketlenen Van Persie bekletmeden topu kale sahası içine çıkardı. Altı pas içinde topla buluşan Diego bomboş durumda topu kaleye değil, üstten dışarı gönderdi.

59. dakikada Diego’nun ceza sahası içine gönderdiği topu van Persie göğsüyle önüne indirdi. Ancak tam şut çekecekken Cavanda araya girdi ve tehlikeyi önledi.

88. dakikada Nani, Gökhan Gönül’ün kendisine aktardığı topu, kavisli şekilde altıpasa gönderdi, Fernandao, güzel bir kafa vuruşuyla ağları havalandırıp, skoru belirledi: 2-0.

YORUM YAZ