MENÜ

Olmazsa olmaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’ı Saracoğlu’nda yenmeyi başardı. Camiayı üzen bir sezon geçiren futbol takımının iki şampiyon adayını devirmesi, kazanılan 6 puan ve zirveye yaklaşma açısından bakıldığında başarılı bir sonuç olduğu muhakkak. Ancak biraz buruk kazanım olarak Kadıköy’e düştüğünün altını çizmek gerekir.

Ne burukluğu, diyenlere şunu hatırlatmakta yarar var. Bu tatminsizlik bizlerin yarattığı bir duruş değil. Fenerbahçe taraftarının, camianın hatta bazı yöneticilerin koyduğu nokta. Galatasaray ve Beşiktaş’ı yenmek elbette çok güzel ama Devler Ligi’nde geçen yıl çeyrek final yapan Fenerbahçe bu sene maalesef yok. UEFA bile mucize gibi. Fenerbahçe, Aragones döneminde kazandığı maçlar sonrasında bile eleştiriliyor. Sarı-Lacivertli ekibin geçen sezonun gerisinde kaldığı apaçık ortada. İşte Fenerbahçeliler’in burukluk nedeni bu.

Çoğunluk takımın sergilediği futbolun kalitesinden mutlu değil. Galibiyetlerden sonra taraftar endişeli, geleceğe umutla bakamıyor. Ara transfere az bir zaman kaldı. Yönetim, teknik direktör Aragones’le konuşup ihtiyaç duyulan yerlere mutlaka takviye bulmak zorunda. Emre her maç sakatlık riski taşıyor. Josico yetersiz, Maldonado ise gidici gibi. Aragones Deniz’i unuttu. Defansif ön libero olarak sadece Selçuk ayakta. Allah korusun Selçuk sorun yaşarsa orta sahanın hali ne olur bilinmez.

Semih ciddi bir operasyon geçirdi. Santrfor Guiza’nın şu anda alternatifi yok gibi. Fenerbahçe yönetiminin hücum hattına da bir takviye bulması, olmazsa olmaz gibi gözüküyor. İlk yarının bitimine doğru Sarı-Lacivertliler ikisi deplasmanda üç 90 dakika oynayacak. Bu maçlardan 9 puan çıktığı takdirde şampiyonluk iddiası büyüyecek. İkinci yarıda derbilerin hepsi rakip sahalarda. Düşme hattındaki takımlar da maçlara daha fazla asılacak. Bu bağlamda Sarı-Lacivertli yönetimin kadroya takviye yapması kaçınılmaz gözüküyor. Tabii ekonomik krizi düşünüp hesaplı davranmak ve de iyisini getirmek şartıyla.

YORUM YAZ