MENÜ

Muhteşem duyarlılık!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yönetim biçimini, ilişkilerini beğenmeyebilirsiniz. 17 yıllık başkanlığında yaptığı önemli işler var ancak kulübe zarar veren uygulamaların olduğunun da altını çizmek lazım. Geride bıraktığımız haftada Aziz Yıldırım ve Genel Sekreter Mahmut Uslu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı ziyaret ettiler. Saracoğlu Stadı’nın hemen yanında bulunan, eski adı Kenan Evren Lisesi yeni adı Anadolu Lisesi arazisinin Fenerbahçe’ye verilmesi konusunu görüştüler. Çok kısa sürdüğü basına yansıyan buluşmada Bakan bu yeri Fenerbahçe’ye vermeyeceklerini ancak satabilecekleri ve değerinin de 345 milyon TL olduğunu belirtmiş.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım yıllardır bu yeri almak için çok uğraştı. 3 okul binası ile 1 salon yaptırıp Milli Eğitim’in hizmetine verdi. Para, zaman ve emek harcanmasına rağmen karşılığı çıkmadı. Bir kişi ya da kurum çok istediği bir şey gerçekleşmediğinde ister istemez tepki koyar. Bu çok doğal bir reflekstir. Kimi isyan eder, bazıları da küfür edebiyatını kullanır. Aziz Yıldırım da Bakan’ın yanından çıktıktan sonra güya küfürlü söylemlerde bulunmuş, bu da personel tarafından duyulmuş. Bu iddiaya göre savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş. Dosya kabul görür ise Aziz Yıldırım’a bir mahkeme kapısı daha açılacak.

Sert çıkış bekleniyordu

Fenerbahçe Kulübü’nün Kenan Evren projesinde iyimser davranması bence hata. Çünkü lastik gibi uzayan konulardan genelde pek hayır çıkmaz. Elbette devlete inanacaksınız ama bunca yaşananlardan sonra Fenerbahçe Kulübü’nün işini sağlama almaması olmazdı.

Ülkede neler yaşandığı malum. Yolsuzluk ve rüşvet olayları, Anayasa ve kanunları hiçe sayan saymakla bitmeyecek uygulamalar. Bunlar karşısında sessiz kalıp, kafalarını kuma gömenler Aziz Yıldırım’ın küfürlü isyan ettiği iddiası sonrasında ‘Muhteşem duyarlılıkları’nı gösterip savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar. Keşke Aziz Yıldırım kendini tutup küfür edebiyatını kullanmasaydı. Ancak bu gibi tepkiler her alanda ve mevkide maalesef oluyor.

Aziz Yıldırım, Kenan Evren projesi ile ilgili yaptığı basın toplantısında bugüne kadar gelen çalışmaları, yazışmaları ve görüşmeleri anlattı. Yıldırım’dan herkes sert ve kararlı çıkış bekliyordu. Ancak bunu umanlar hayal kırıklığı yaşadı. Yıldırım’ın alışılmamış bu yumuşak tavrına değişik yorumlar geldi. Bakalım Aziz Yıldırım savcılığa taşınan olayla ilgili nasıl bir tavır koyacak.

YORUM YAZ