MENÜ

Kırılma anı 45+1

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, penaltı olmasaydı, golle tanışamazdı. Sarı-Lacivertliler’in ilk yarıda hangi sistemle mücadele ettiği belli değildi... Defansı öne çıkarıp, orta alanda Karabükspor’u karşıladılar. Oyun, dar alanda sıkışınca, her iki takımda da sayısız top kayıpları yaşandı. Bu görüntüden pozisyon çıkması, mucize olurdu.

Karabükspor 29. dakikada Ceyhun’un atılmasıyla, 10 kişi kaldı. Fenerbahçe buna rağmen baskıyı düşünmedi. 15. dakikada Yatabare, Skrtel’den topu söktü. Meşin yuvarlağı önünde bulan Traore’nin şutu Volkan’da kaldı.
18’de Lens’in kullandığı duran topa Skulason ve Mehmet Topal birlikte yükseldi, maçın hakemi Fırat Aydınus, Skulason’un Topal’a havada faul yaptığı gerekçesi ile penaltıyı çaldı. Van Persie, topu ve kaleci Ahmet’i ayrı köşelere gönderip, durumu 1-0 yaptı.

Moral olarak çöktüler

27’de Latovlevici soldan ortaladı. Volkan’ın kalesini terkettiği pozisyonda Poko kötü kafa vuruşu yapınca, top auta gitti. 45+1’de Lens’in rakip savunma ile girdiği mücadele sonrası top Persie’de kaldı. Hollandalı solda Volkan Şen’i gördü. Bu oyuncunun uzak direğe ortasını Skrtel ağlara bıraktı: 2-0

İlk yarının son saniyesinde gelen gol, Karabükspor’un direncini ve moral gücünü bitirdi. Buna karşılık Fenerbahçe’nin motivasyonu tavan yaptı. Rakip alanda büyük boşluklar bulan Sarı Lacivertliler, her iki kanattan geliştirdiği ataklarla Karabükspor’u dağıttı. Fenerbahçe 5 dakikada 3 gol bulup, müthiş fark yaptı.
48’de Lens, sağdan bindiren Şener’i gördü. Şener, savunmadan kurtulup boşa çıkan van Persie’ye kesti. Hollandalı ayak içi vuruşla skoru 3-0’a taşıdı.

Aatif hatayı affetmedi

52’de tüm hatları ile öne çıkan Karabük’ün hatasını Aatif affetmedi. Van Persie’nin şık pasını alan Faslı, 40 metre taşıdığı topu kaleci Ahmet’in bacakları arasından ağlara bıraktı: 4-0

53’te Volkan Şen, sol çizgiden yüklendi. Yerden penaltı noktasına kestiği topu Fenerbahçe’nin en dinamik ismi Lens, filelere göndererek farkı 5’e çıkardı: 5-0

Fenerbahçe, ikinci yarıdaki etkili oyunu ile Karabükspor’u farklı mağlup etti. Ancak Sarı-Lacivertli ekibin gol şovunda tribünler yine boştu. Başkan adaylığını açıklayan Ali Koç’un takıma destek çağrısı da karşılık bulmadı. Fenerbahçe yönetiminin bu sorunu bir an önce çözmesinin, takımın moral ve fizik kondisyonunu pozitif anlamda etkileyeceği her ortamda konuşuluyor.

YORUM YAZ