MENÜ

Keşke plaketle uğurlansalardı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Yönetimi, 5 futbolcusuyla yollarını ayırdı. Sözleşmesi biten Mert Günok, Selçuk Şahin, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz ve Pierre Webo ile masaya oturmayacaklarını kulübün resmi sitesinden duyurdular.

Selçuk Şahin takımın kaptanlarından biriydi. Tam 12 yılını Fenerbahçe’de geçirdi. Daum, Zico, Aragones, Aykut Kocaman, Ersun Yanal ve İsmail Kartal olmak üzere tüm teknik adamlar onu kadroda tuttu. Genelde kulübede oturmasına rağmen ayrılmayı düşünmedi. Sıkça tribün protestosu almasına rağmen, hiç sorun çıkarmadı.

Pierre Webo attığı krıtik gollerle Ersun Yanal dönemi şampiyonluğunda rol oynadı. Formda olduğu dönemlerde kulübeye çekildi ama hiç oralı olmadı. Küsmedi, çalışmaları aksatmayıp kendini sürekli hazır tuttu.

Bekir de uzun zamandır Fenerbahçe’de. Bazen banko şans buldu. Son yıllarında daha çok yedek kulübesinde oturdu. “Çık oyna” dendiğinde ise elinden geleni yapmaya gayret gösterdi. Sorunsuz futbolculardan biriydi.

Egemen tecrübesi ve hırsıyla yararlı oldu. Yoğun sakatlık süreci içinde forma aldı. Kendisini iyi hissettiği an verilen şansa hayır demedi. Dizindeki problemi Egemen’in kesintisiz oynamasını engelledi.

Ve Mert Günok. Son yıllarda Fenerbahçe alt yapısından yetişip yukarıya çıkan tek isim. Milli takıma kadar tırmandı ve henüz 26 yaşında. Ülkemizde en iyi 5 kaleci arasında yer bulacak formda.

Fenerbahçe Yönetimi istediği futbolcuyla yola devam eder. Kadroda düşünmediği isimleri de gönderebilir. Bu kulübün kendi tasarrufudur. Saygı duymak lazım. Ancak ayrılıkların da bir raconu vardır. Hele Fenerbahçe gibi asırlık camialarda ayrılıkların anlamlı, vefa duygusu içinde noktalanması beklentisi vardır. Mesela 5 futbolcu kulübe çağrılsa, hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ile uğurlansa ne kadar hoş bir veda olurdu.

Çubuklu forma için yıllarca ter dökmüş oyunculara içten bir veda töreni çok mu görüldü?

Tamam, transfer döneminin yoğunluğu var. Ancak bu iş için bir yöneticiye görev verilemez miydi?

Taraftar ve camia hizmet eden futbolculara mini bir veda uğurlaması yapılmamasını yadırgıyor. Hiç değilse bundan sonra yaşanacak ayrılıklarda uğurlama yapılmasını istiyor.

YORUM YAZ