MENÜ

Kenetlenme zamanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ülkemizde zamansız gündem oluşturmakta politikacıların eline kimse su dökemez. Mutlaka birşeyler bulup, kamuoyunu ve kurumları gereksiz yere meşgul ederler. İşsizlik, asgari ücret komikliği, eğitim keşmekeşi, ulaşım, terör, ekonomik ve sosyal refah gibi, gelişmiş ülkelerin çoktan sıyrıldığı sorunlar dururken, başka tekerlere çomak sokmakta adeta yarışırlar. Son günlerde olduğu gibi, kaos yaratmakta zaman ayarlamaları mükemmeldir!..
Zaman zaman kulüplerimiz de bu modaya ayak uydururlar. Son örneği Fenerbahçe. Sarı-Lacivertli kulüp, her alanda çıtayı yükseltmiş, ezeli rakiplerinin 8-10 yıl önüne geçmiş durumda. Düne kadar futbol kulübü olarak bakılan Fenerbahçe, amatör dallarda da büyük adımlar yapıp, müessese kulüplerine kafa tutuyor.
Yıldızlar topluluğu bir futbol takımı var. Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkarken, ligde ise Galatasaray’la nefes nefese yarışıyorlar. Voleybol ve basketbol takımları şampiyonluk için mücadele ediyor. Bu coşkulu ortamda; taraftar-başkan çatışmasını yaratmak, boş gündem değil de, ne?..
Bir kere şu net olarak bilinmeli; sporda küfür, densizliğin, çirkinliğin en üst noktasıdır. Yapan, yaptıran, çanak tutan kim olursa olsun, en ağır ceza verilmelidir. Küfür edebiyatı peşinde koşanların; annesi, eşi, kızkardeşi yok mu? Kendilerini hakaret ettikleri sporcunun yerine koysunlar, acaba ne hissederler? Ortada bir ayıp olduğu, muhakkak. Uygarca, etik olmayan davranışını kabul eder, özür dilersin. Mesele de dallanıp, budaklanmadan biter. Eğer bayan sporcuya, eşinin bulunduğu ortamda ağzını bozarsan, başkan olarak Aziz Yıldırım’ın müdahale etmesi de çok doğal. Belki aşırı sinirlenen Aziz Yıldırım da kırıcı davranmıştır. O da etme bulma dünyası...
Bu olayı başka platformlara taşımak, iyi giden Fenerbahçe’nin önüne çığ yuvarlamak olur. Yapay gündemler her zaman kurumlara zarar vermiştir. Bu bağlamda, Fenerbahçe’ye gönül verenler, yönetici konumunda bulunanlar adımlarını sağlam atmalı, söylemlerine dikkat etmelidir.
Rize, Sevilla, Galatasaray üçgeni öncesi kaos yaratmak değil, kenetlenme zamanıdır.

YORUM YAZ