MENÜ

Kayserispor kaçamadı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe-Kayserispor maçının ilk yarısı tempo ve mücadele yönünden olumluydu. İki takım da savunma yönleriyle öne çıktığı için ciddi pozisyonlar bulamadılar. Ancak duran toplarla şık goller çıktı. Tabii kalecilerin ve defansın yerleşim hataları gollere damgasını vurdu. 28. dakikada Deniz’in sağdan kullandığı serbest atışta Fenerbahçe defansı ile Volkan Demirel müdahale edemedi. Welliton topu ağlara bıraktı: 0-1. 30. dakikada ceza alanına yakın yerden Fenerbahçe faul aldı. Kjaer, barajın üzerinden sert plaseyle skora dengeyi getirdi: 1-1.

Volkan hamlede geç kaldı

Şık gole imza atan Kjaer, 38. dakikada son adam durumunda Welliton’a indirince, orta hakem Serkan Çınar, kırmızı kartını çekti ve Fenerbahçe 10 kişi kaldı. 44. dakikada Fenerbahçe’nin sol taraftarın kazandığı faulde Volkan Şen, topu altı pasa havalandırdı, iyi yükselen Ozan, kafayla ağları buldu: 2-1. 45+2’de Kayserispor, sağ taraftan Deniz ile duran top kullandı. Fenerbahçe defansıyla, kaleci Volkan’dan hamle gelmeyince, Welliton bir kez daha kafayla durumu eşitledi ve ilk yarıyı tayin etti: 2-2.

Stoch vurdu, Ahamada çıkardı Fenerbahçe, eksik olmasına rağmen oyuna ağırlık koydu. Baskı yapan gol için her türlü denemeyi yapan taraf Sarı-Lacivertliler’di. Ancak Fenerbahçe bu istekli duruşunu, bir türlü golü yapacak fırsatlara dönüştüremedi. Son 10 dakikaya girildiğinde Fenerbahçe’de yorgunluk kendini gösterdi. Bunu fırsat bilen Kayserispor, öne çıkıp gol aramaya başladı. Konuk takım, öne geçmeyi başardı. Ancak Fenerbahçe, uzatma dakikalarının sonunda Kayserispor’un 3 puan alıp gitmesine izin vermedi. 67. dakikada Stoch’un 30 metreden attığı sert şutu kaleci Ahamada son anda uzanıp, kornere çeldi. 73. dakikada ceza alanınada topla bulaşan Welliton, Volkan’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda, top direğin dibinden dışarıya gitti.

İnat etti, puan geldi

90. dakikada Nakoulma, meşin yuvarlağı Ufuk’a aktardı, bu oyuncu yerden bir vuruşla Kayserispor’u öne geçirdi: 2-3. 90+3’te Van Persie, arka direğe gelen topu kafayla altı pasa indirdi, Alper, yatarak yaptığı vuruşla, karşılaşmanın skorun ilan etti: 3-3. Fenerbahçe, Kayserispor karşısında iki kez geriye düştü. Eksik kalmasına rağmen Fenerbahçeli oyuncuların son saniyeye kadar, inatla direnmesi Sarı-Lacivertliler’e puan getirdi.

YORUM YAZ