MENÜ

Geç gelen baskın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bosna Hersek disiplinli savunma anlayışıyla bir puana şartlanmıştı sanki... Hasagiç’in önündeki 5’li duvar hiç bozulmadı. Top Milli Takımımızdayken Muratovic, Rahimic ve Misimovic de onlara destek verdi. Kalabalık Bosna defansını Batuhan’a şişiren toplarla hataya zorladık ama bu plan pek tutmadı. Oyunu kanatlara yıkma çabaları da etkisiz kaldı. Rakip boş alan bırakmadığı için çabuk ayağa pas, ikiye bir gibi organizasyon sıkıntıları yaşadık. İyi oynamadığımız ilk bölümde Volkan’ın zamanlama hatası, savunmadaki adam paylaşma zaafı duran toptan golü yememize neden oldu.
Basın tribünündeki genel kanı; bu maçın zor döneceği yönündeydi. Ama Ay-Yıldızlı ekip ikinci yarıya inanılmaz bir tempoyla girdi. Sağdan Sabri ve Kazım’ın bindirmeleri, soldan Arda’nın çıkışları Aurelio, Nuri ve çıkana kadar orta sahada Ayhan, Bosna’ya nefes aldırmadılar. Çok koşan rakip baskıya cevap veremeyince çaresizlikten kendi ceza alanına yığıldı. Önce Arda, sonra Mevlüt, Bosna duvarını yıktılar.
Sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta çok sıkıntı çeken Milli Takım teknik patronu Fatih Terim, zor da olsa talebeleriyle birlikte Bosna engelini aşarak Estonya’ya moralli gidecek. Milli Takımımız’ın bu galibiyetinde İnönü Stadı’nı dolduran taraftarlarımızın da katkısı oldukça fazlaydı. 90 dakika boyunca kesintisiz Millilere destek vererek, onların maçı koparmasına yardımcı oldular.

YORUM YAZ