MENÜ

Galatasaray çok istedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray çok istekli, buna karşılık Fenerbahçe durgun başladı dünyanın en önemli derbisine. Sarı-Kırmızılı oyuncular topun bulunduğu her bölgede yılmadan pres yaptı. Alex’in, Aurelio’nun, Deivid’in hücum girişimlerini, atak başlatma düşüncelerini başlamadan bitirdiler. Fenerbahçe rakip kaleyi zorda kalmadıkça fazla yoklamadı. Ağır hareketlerle zaman eritme gayreti de fazlaydı. Galatasaray’ın ise baskısı da vardı, pozisyon sıkınıtısı da. Ümit Karan’ın direkte patlayan akıllı şutunun dışında fazlaca pozisyon üretemediler. Volkan’ın acemice hatası da olmasaydı Galatasaray’ın onca baskısı boşa gidecekti. Nonda belki de Volkan’ın ikramıyla hayatının en rahat golünü attı. Galatasaray’ın rakibi oynatmama taktiği iyi işledi. Sarı-Lacivertliler ilk yarıda ancak Kezman’ın zorlamasıyla tehlike yarattı. Onda da ne yazık ki Alex gemisini kurtaramadı.
Çok iyi ayağa pas yapan, Gökhan-Uğur kanat bindirmeleriyle rakibi bunaltan Fenerbahçe ikinci 45’te de yoktu Ali Sami Yen’de. En önemlisi Alex pek fazla gözükmedi. Gününde değilse Fenerbahçe hastalıktan yeni kalkmış gibi duruyor sahada.
Maçın sonlarına doğru Galatasaray savunmaya çekildi. Bu anlayış Fenerbahçe’nin hücum düşüncesini tetikledi. Ancak Sarı-Lacivertli oyuncular beklenen pozisyonları ve golü bulamadılar. Galatasaray kazanmayı çok istediği maçı 3 puanla kapatırken son iki haftaya önemli bir avantajla girmeyi başardı.

YORUM YAZ