MENÜ

Fenerbahçe yine kaybetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Konyaspor, maç boyunca topu tutmak amacıyla geriye ve yana paslarla oynadı. Ama fırsat buldukça direkt rakip kaleye gitmeyi de düşündüler. Fenerbahçe ise çok fazla yan pas yaparak taraftarını bıktırdı. Etkili pas organizasyonları yok denecek kadar azdı. Sarı-Lacivertli ekip, genelde tam aut çizgisine inmeden ceza alanına atılan ortalara bel bağlamıştı. Takım oyununa bir türlü tutunamayan Fenerbahçeli oyuncular, bireysel ağırlıklarını da mücadeleye yansıtamadı. Konyaspor, savunma güvenliği sağlama alarak genelde ofansif oynadı. Bajic, Milosevic ve Ömer Ali, Yeşil-Beyazlı ekibin sürükleyicileri oldular. Konyaspor, 2 farklı skoru yakaladıktan sonra geriye çekildi.

Uyandılar ama...

Bu oyun anlayışı, Fenerbahçe’yi uyandırdı. Sarı-Lacivertliler, karşılaşmanın son 20 dakikasını Konyaspor yarı alanında oynadı. Bu baskı sonrasında önemli fırsatlar yakalayan Fenerbahçe, sadece Sow’un ayağından 1 gol bulabildi. İkinci yarıda fazla puan kayıpları yaşayan Kanarya, dün de Ülker Stadyumu’nda Konyaspor’a yenilerek 3 puan daha kaybetti. Sarı-Lacivertli ekip, bu mağlubiyetle Şampiyonlar Ligi umutlarını da yitirdi diyebiliriz.

Konya’dan derslik gol

17. dakikada Konyaspor, derslik bir gol attı. Sağ taraftan topu taşıyan Bajic, hareketlenen Milosevic’in önüne bıraktı. Milosevic, 6 pasa hareketlenen Bajic’i tekrar topla buluşturdu. Bajic, ayak içi vuruşla takımını öne geçirdi. 21. dakikada Skrtel, yaklaşık 50 metre topu taşıdıktan sonra ceza alanına girmeden kaleyi düşündü. Serkan’ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 1-1. 22. dakikada Bajic, ceza alanı yayı içinden çok sert bir şutla Fabiano’yu ikinci kez mağlup etti: 1-2.

Van Persie uzatmada yokladı

27. dakikada Bajic’in 25 metreden attığı sert şut, yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. 47. dakikada Milosevic’in ceza alanı içinde sağ çaprazdan yaptığı vuruşu Fabiano, direğin dibinden çeldi. 54. dakikada Milosevic, sağdan hareketlendikten sonra yerden dışarıya kesti. Ömer Ali, Fabiano’nun bakışları arasında topu ağlarla buluşturdu: 1-3. 60. dakikada Van Persie, penaltı noktası üzerinden kötü bir vuruşla topu kaleci Serkan’a nişanladı. 72. dakikada Van der Wiel’in kafayla indirdiği topu Sow, dönerek yaptığı bir vuruşla Konya ağlarına gönderdi: 2-3. 82. dakikada bu kez Volkan Şen, 6 pastan topu dışarı gönderdi. 90+4’te Van Persie, rakip kaleyi yokladı ama top, az farkla auta gitti. Karşılaşma da Konya’nın galibiyetiyle sonuçlandı.

YORUM YAZ