MENÜ

Fenerbahçe son nefeste

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zorya çok garanti olmadığı zaman öne çıkmadı. Fenerbahçe de rakibinden farklı değildi. Zorya’nın artısı pas trafiğinde fazla top kaybı yaşamamasıydı. Sarı-Lacivertliler ise ayağa paslarda sorun yaşadı. Fenerbahçe 4-3-3 şablonunu henüz özümseyememiş. Orta alandaki kısır döngü Fenerbahçe’de savunma ile forvet köprüsünün oluşmasını engelliyor. Hasan Ali ile Şener ve önlerinde oynayan Alper-Sow ikilisi ilk yarıda rakip bekleri zorlayamadı. Ortaların isabet yüzdesi de bir hayli düşüktü. Merkezden de Fenerbahçe rakibi açamayınca, pozisyon yaratamadı.

İlk devrenin tek yüzde 100 pozisyonu Zorya’dan geldi. Birinci dakika dolarken, Ljubenovic, sağdan altıpasa ortaladı, Şener bekleyince, Petriak önünden kafayı vurdu, top yandan dışarı gitti. 10.dakikada Stoch’un ortasında De Souza’nın kafayla dokunuşu auta gitti, ilk yarı golsüz tamamlandı.

Fenerbahçe ikinci yarıya istekli başladı. Sow’la gole de çok yaklaştılar. Ancak öne çıkarken yapılan top kaybı sonrası Sarı-Lacivertliler yenik duruma düştü. Gol sonrası Fenerbahçe tüm riskleri aldı. Özellikle Şener’in bindirmeleri Zorya defansını bir hayli zorladı. Emenike ile Persie’nin oyuna girmesinden sonra Fenerbahçe 3’lü forvete döndü.

‘Maç gitti’ derken

Kenardan ve ortadan atılan ortalar genellikle Ukrayna ekibinin savunmacıları tarafından uzaklaştırıldı. ‘Maç gitti’ derken, Kjaer, biraz da şansının yardımı ile Fenerbahçe’ye 1 puanı getiren golü attı.

50. dakikada Alper, çaldığı topu Sow’un önüne indirdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Senegalli’nin rakiple birlikte dokunduğu topu kaleci Shevchenko ayağı ile kornere gönderdi.

52’de Souza’nın kaybettiği topu kaptanları Kamenyuka aldıktan sonra, duvar pası denemesi sonrası geriye çıkartılan topu Grechyshkin yaklaşık 30 metreden çok sert vuruşu ile Volkan’ı mağlup etti: 1-0.

78’de Emenike orta alanda buluştuğu topla kaleye doğru yöneldi, ceza alanına girmeden attığı şut, Chevchenko’nun üstüne gitti.

86’da Mehmet Topal’ın ortası sonrası altıpasta oluşan karambolde Sow topla buluşamadı.

90+6’da Kjaer’in kullandığı frikik barajdan geri geldi, dönen topu Danimarkalı bu kez sol ayağı ile şutladı, rakibe çarpan top, kaleciyi kontrpiyede bırakıp, ters köşeden ağlarla buluştu: 1-1

YORUM YAZ