MENÜ

Fenerbahçe kupada mutlu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ilk yarının genelinde hücumda pasif savunma oyununda ise daha aktifti. Pas oyununda üstün olan taraf Kayserispor’du. Sarı-Lacivertliler uzun süre 3-4 pas arka arkaya yapamadılar. Lens, Alper ve Şener’in bireysel çıkışları vardı sadece takım oyununda ağır basan taraf Kayserispor gözükürken, net pozisyonlarla buluşan Fenerbahçe oldu. 31. dakikada Şener ön direğe kesti Fernandao kontrol edip, şutladı. Kaleci Muammer kornere çeldi. 42. dakikada Şener sağdan yüklenip, kale sahasına ortaladı. Ozan kafayla direğin dibine bıraktı. Muammer sağına uzanıp, topu iki hamlede yakaladı. 45. dakikada Fenerbahçe’nin kazandığı serbest atışta Lens topu önüne yuvarlayıp, hemen ortayı yaptı. Fernandao sağ ayak üstü dokunuşla, golü yaptı: 1-0.
Kayserisporlu oyuncular gol sonrası uzun süre maçın hakemi Ümit Öztürk’e itiraz etti. Bitiş düdüğünün ardından ise itirazlara teknik sorumlu Sergen Yalçın da katıldı.

Pusuya yattı

Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın skoru bozmak için tüm ofansif hamlelerini yaptı. Fenerbahçe ise sahasına gömülüp, santra için pusuya yattı. Boş alan bırakmayan Fenerbahçe karşısında Kayserispor, pozisyona giremedi ve sonunda Sarı-Lacivertli ekibin kurduğu tuzağa düştü. 71. dakikada pas arasına giren Fernandao, Mehmet Topal’ı gördü bu oyuncu topu Fernandao’nun önüne bıraktı. Brezilyalı skoru 2-0 yaptı. 74. dakikada Lens, önemli bir fırsatı kullanamadı. 76. dakikada Lens’in altıpasa yaptığı ortayı Erkan, ters bir vuruşla kendi ağlarına bıraktı: 3-0.

Garanti gibi...

Avrupa Ligi’ne veda eden Süper Lig’e ise erken havlu atan Fenerbahçe, tek umudu olan Ziraat Türkiye Kupası’na göz koydu. Deplasmanda Kayserispor’u 3-0’lık net bir skorla geçen Sarı- Lacivertliler, yarı finali garantiye aldı.

YORUM YAZ