MENÜ

Fenerbahçe gitti-geldi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor’un baskın oyununa hazırlıksız yakalandı. Dikine, çabuk ayağa paslarla yüklenen Alanyaspor, 15 dakikada skoru 2-0 yaptı. Şok gollerin ardından Sarı-Lacivertliler bir süre oyundan düştü. Omeruo’nun kendi kalesine attığı gol Fenerbahçe’yi uyandırdı. Özgüven kaybını üzerinden atan Sarı-Lacivertliler, defansif anlamda toparlandı, kontrollü öne çıkışlarla, rakibin üstüne gitmeye başladı.

Lens-Alper-Mehmet Topal

Kötü başlayıp, sonra toparlanan Fenerbahçe iyi oyundan çok, Lens-Alper ve Mehmet Topal’ın kişisel çıkışlarıyla sonuca gitti. Kanarya, iki farklı geriye düştükten sonra, iyi bir dönüş yaparak, uzun bir aradan sonra da ilk deplasman galibiyetini aldı.

Maça fırtına gibi başlayan Alanyaspor, 2. dakikada öne geçti. Sağdan bindiren Gassano, yerden kesti, Fernandes düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.
15’te Fernandes, Vagner Love’u topla buluşturdu. Brezilyalı’nın dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, ikinci kez ağlarla buluştu: 2-0.

Golde Kaptan katkısı

31’de Lens’in kullandığı duran topu Mehmet Topal kafa ile kale sahasına indirdi. Kaleci Haydar’ın uzaklaştırdığı meşin yuvarlak, Omeruo’ya çarpıp, ağlarla buluştu: 2-1.
39’da Alper, Lens’i nefis bir ara pasıyla ceza alanında buluşturdu. Hollandalı, Fernandao’ya ‘al da at’ cinsinden bir pas bıraktı. Fernandao, ilk yarının skorunu belirledi: 2-2.
58’de Mehmet Topal’ın defansın arkasına indirdiği topla buluşan Ozan Tufan, bekletmeden topu Aatif’a çıkardı. Faslı oyuncunun yerden plasesi ile Fenerbahçe 3-2 öne geçti.

Advocaat’tan yanlış tercihler

Fenerbahçe bu skoru yakaladıktan sonra ilk yarıda yaptığı hataları tekrar etmemek için ciddi gayret sarfetti. 0-3’den 3-2’yi yakalamak, Sarı-Lacivertli ekibi moral motivasyon olarak da ileri taşıyınca, Alanyaspor’un bu dakikadan sonraki tüm çabaları sonuçsuz kaldı. Teknik direktör Dick Advodaat’ın skoru koruma çabası, yanlış değişikliklere yol açtı. Bu da Hollandalı teknik adamın hafta içinde tartışılmasına önayak olacak.

YORUM YAZ