MENÜ

Fenerbahçe finali istemedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kupa maçlarında rakip sahada alınan 2-1’lik galibiyetlerin garantisi olmaz. Bu galibiyete güvenmek, teknik patron İsmail Kartal ve Fenerbahçe’ye ağır fatura getirdi. Yarı finalde Sow, Diego ve Webo ile başlamamak çok riskliydi. Çünkü bu üçlünün saha içi uyumu bilinen bir gerçekti.

Fenerbahçe’de topla buluşan oyuncu 10-15 metre yakınında arkadaşını aradı, bulamayınca da geriye ya da kaleci Mert’e pas yapmak zorunda kaldı. Ona da fırsat bulamadıklarında uzun toplara sığındılar. Böyle bir Fenerbahçe’nin tempo koyması, baskı kurması ve pozisyona girmesi imkansızdı.

İlk maçın skor avantajına bakarak Fenerbahçe çift ön libero ile önce savunma dedi. Miereles ve Alper de Fenerbahçe’yi gole taşıyacak isimlerdi. Kartal’ın bu taktiği tutmadı. Birbirine yakın duran ve çabuk ayağa pas yapan Bursaspor her fırsatta golü düşündü. Belluschi, Ozan ve Fernandao ikinci bölgeyi Fenerbahçe’ye bırakmadı. Volkan’ın sol bindirmeleri de hep tehlikeli oldu. Bursaspor akordiyon gibi açılıp kapanarak oynarken, soyunma odasına önde gitmesini bildi.

Fernandao cezayı kesti!

İkinci yarıda takımların oyun performansları değişmedi. Bursaspor final için ikiyi zorlarken, Fenerbahçe kendi sahasında kalabalık oluşturup, az adamla kontrataklara bağlandı. Yeşil-Beyazlılar’ın ilk golünde Bekir, Volkan’ı engelleyemedi. 2-0’ın sorumlusu ise Alves oldu.

Bölgesini terk eden Portekizli orta alanda topu kaybetti, bu hatanın cezasını Fernandao golle kesti. Rakip sahaya zorla giden Fenerbahçe iki farktan sonra tamamen oyundan kopunca üçüncü golü yemekten de kurtulamadı. Şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın arkasında gelen Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’na, Saracoğlu’nda çok kötü bir oyunla veda etti. Sarı-Lacivertliler, Başakşehir karşısına bu hava ile çıkar Şampiyonluk yarışında havlu atabilir.

YORUM YAZ