MENÜ

Fatura kimin?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe futbol takımı bu sezon, Avrupa’da büyük sükse yaptı. Inter, CSKA ve PSV gibi güçlü takımları Saracoğlu’ndan puansız gönderdi. Çeyrek finalde Chelsea’yi elinden kaçırdı. Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin adını Avrupa’ya kazıdı. Sarı-Lacivertli ekibin yaptığı reklamı ülkeyi yönetenler milyarlarca Euro harcasaydı, gerçekleştiremezdi. Buraya kadar her şey çok güzel. Ancak Fenerbahçe, Süper Lig’de ve Türkiye Kupası’nda yok. Lig ikinciliği, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamak, Fenerbahçeliler’i kesmez diye düşünüyorum. Çünkü Sarı-Lacivertliler, ligin en pahalı, kaliteli, güçlü kadrosunu kurdu. Bu ekibin en az 8-10 puan farkla sezon bitmeden şampiyonluğunu ilan etmesi gerekirdi. Şampiyonlar Ligi’nde giyilen çeyrek final kostümünün içinde kalıp, lig ikinciliğini başarı şeklinde göstermek doğru bir sentez değildir.
Ülkenin 8 yabancılı en kaliteli kadrosu sezonu kupasız kapatıyorsa, bunu başarı sınırları içine koymak gerçeği yansıtmaz.
Fenerbahçe’nin önüne gelen fatura küçümsenecek türden değil. Birileri mutlaka bu hesabı üstlenmeli.
Gitmek isteyen Appiah neden tutuldu? 8 milyon Euro kazanmak varken, Ganalı elde kaldı.
Maldonado çok mu gerekliydi? Zico mu istedi, yönetim mi aldı? Devre arası kampında ‘15 gün sonra hazır olur’ denilen Deniz Barış nasıl sezonu kapadı? 8 yabancılı kadronun 25-26 puan kaybetmesi nasıl açıklanacak?
Zaman zaman yanlışlar yapan Zico mu suçlu, Başkan Aziz Yıldırım ve ekibi mi? Yoksa futbolcular mı yanlış yaptı? Ya da bu zehir gibi çorbada, herkesin tuzu mu var? Birileri bu faturayı açıklamalı.
Çünkü yalnış temel üzerine inşaat yaparsan, ileride yıkılması kaçınılmaz olur. Şimdi özeleştiri zamanıdır. Her koşulda ‘Hep destek tam destek’ kulvarından ayrılmayan Fenerbahçe taraftarı ve camia bunu bekliyor.

YORUM YAZ