MENÜ

Eşitlik nerede?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Duyduğum zaman kulaklarıma inanamadım. Herhalde bu kararı alanların anayasadan, demokrasiden, insan haklarından haberleri yok. Profesyonel futbolcuların askerlik yaş sınırının uzatılması için, bir tasarı hazırlandı. 38 yaş uygun görüldü. Tasarıyı görüşen Milli Savunma Komisyonu, Süper Lig ile 2. Lig’de oynayan profesyonellere 38 yaşına kadar tecil hakkı tanıdı. Tasarıda yer almasına rağmen, 3. Lig futbol emekçilerini ise görmezlikten geldi.
Bu karar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’nın temel ilkelerine taban tabana ters... Üstelik insan haklarına da aykırı. Resmen profesyonel futbolcular arasında sınıf ayrımı yapılmış. Avrupa Birliği’ne girme hesapları yapan Türkiye’de, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, Futbol Federasyonu ve Profesyonel Futbolcular Derneği, bu antidemokratik karara şu ana kadar karşı çıkmadı. Sevgili Turgay Şeren ağabeyimizin ekibiyle birlikte, bu yanlışın üstüne gitmesini umuyor ve bekliyorum.
3. Lig, Türk Futbolu’nun altyapısı... İlhan Mansız, Rıdvan Dilmen, Servet Çetin, Semih Şentürk gibi, yıldızlar oradan çıktılar. Kim bilir daha nice yıldızlar doğacak 3. Lig kulüplerinden. Ancak bu yasa yeni yıldızların yetişmesinin önünde ‘Çin Seti’ gibi duruyor. Çünkü en verimli çağlarında gençler askere alınıyor. Fenerbahçe’de de forma giyen Erhan, yıldız adayıydı. Erken askerlik sonrası kayboldu. Bandırmasporlu Ali, maçın devre arasında, ihbar üzerine silah altına alındı. Bunlar duyduklarımız... Kim bilir daha neler yaşanıyor.
4 grupta toplanan 3. Lig’de yaklaşık 68 kulüp mücadele ediyor. Ortalama 1350 futbolcu ter akıtıyor. Süper Lig ile 2. Lig’de oynayanlar profesyonel de, onlar değil mi? Süper Lig’de milyon Eurolar konuşulurken, yılda 80 bin-100 bin YTL’ye formalarını ıslatanlara bir de askerlik darbesi vurmak hiçte adil değil. 3. Lig’de oynayan tüm profesyonel futbolcuların, Futbol Federasyonu ve Milli Savunma Komisyonu’nu faks yağmuruna tutarak, haklarını aramalarını öneriyorum.

YORUM YAZ