MENÜ

Emre'nin handikapları

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’de geçtiğimiz günler yine yoğundu. Emre Belözoğlu’nun transferi, ‘Kanoute ile ön sözleşme yapıldı’ iddiaları ve son olarak da Başkan Aziz Yıldırım’ın merakla beklenen, ama pek de ortamı sarsmayan TV konuşmaları...
Emre’nin transferi, Sarı-Lacivertli camianın yanı sıra Galatasaray cephesinde de reyting yaptı.
Fenerbahçe kanadında siteler, forumlar, taraftar grupları farklı yorumlarda bulundu. Transferi “Tam isabet” olarak değerlendirenlerin yanı sıra “Bomba Emre ise vay halimize” diyenler de çıktı.
İşi zamana bırakanlar ise, “Hayırlı olsun” dilekleriyle geçiştirdi Emre transferini...
Emre’nin kalitesini tartışmak, akıntıya kürek çekmek gibi olur. Ancak, tecrübeli futbolcunun son yıllardaki ‘backround’una bakarsak, düşündürücü bir tabloyla karşılaşıyoruz.
Emre, özellikle İngiltere’de devamlılığını kaybetti. 5-6 maç arka arkaya ilk 11 oynadığı yok gibi.
Kısa aralıklarla sakatlandığı, formsuz dönemler geçirdiği futbolu yakından takip eden herkes tarafından biliniyor. Ben, olayın bu yönüne bakıyorum. Yoksa, Emre’nin Galatasaray’da oynamış olması beni hiç ilgilendirmiyor.
Yılda 3.5 milyon Euro ve 8 milyon Euro bonservis bedeli. Emre’nin 4 senelik faturası 22 milyon Euro. Milli futbolcu ne Baliç, ne Okocha... Çünkü; 4 yıl sonra yaşı 32 olacak. Avrupa’da patlama yapamayan, formsuz ve sakatlık sorunlarından kurtulamayan Emre’yi iyi paralara satamazsınız. 22 milyon Euro’ya genç, gelecekte kar getirecek bir futbolcu transfer etmek daha akıllıca olurdu. İnşallah Emre hırsla, Galatasaray’a kaptırılan şampiyonluğu gölgede bırakma düşüncesiyle alınmamıştır.
Roberto Carlos’tan sonra Emre Belözoğlu’na sayılan Euro’ların, dönüşü yok. Fenerbahçe, ekonomik anlamda bir darphane gibi. Kulübün gelirler hanesi her geçen gün katlanarak artıyor. Ama bu transfer politikasının sürdürülmesi, darphaneyi bile zora sokabilir.
Ayrıca milli futbolcunun aldığı astronomik ücretin takım içinde bazı dengeleri bozabileceğini de düşünmek gerekir.

YORUM YAZ