MENÜ

Diyarbakır'da gol düellosu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Top kontrolünü zorlaştıran engebeli zeminde futbolcular pas hatası yapmamak için ayrı bir efor sarf etti. Seyircisiz maçta Amed Sportif savunma ağırlıklı gol çıkışlarını şansa bırakmış bir taktik anlayışla mücadele etti. İlk yarının büyük bir bölümünde topa sahip olan Fenerbahçe ise hızlı oyun yerine kontrollü ve garanti paslarla rakip defansı delmeye çalıştı. Sarı-Lacivertliler kalabalık orta alanda sıkışan oyunu, arkadan kenarlara atılan uzun paslarla aşarak gol kovaladı. 10. dakikada Ercan’ın 30 metreden attığı sert şutu Fabiano yumrukladı kısa düşen topu Şehmus ağlara gönderdi ve Amed Sportif’i 1-0 öne geçerdi.

Fabiano’dan gol pası!

14. dakikada Diego ceza alanına doğru hareketlendi. Mansur’un topu uzaklaştırmak için yaptığı dokunuş Ramazan’a pas oldu. Genç oyuncu plase vuruş ile Levent’i mağlup etti: 1-1. 43. dakikada Fabiano önce Ferdi’nin daha sonra Sercan’ın gol denemelerinde başarılı idi. 44. dakikada Şener’in bekletmeden ceza alanına kestiği sert ortayı, Fernandao kafayla ağlara bıraktı ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-2.

Volkan önce kaçırdı sonra attı

Amed Sportif, 2. bölüme önde basarak girdi. Fenerbahçe ise rölantide, biraz da rakibi hafife almış görüntüdeydi. Buna top kayıpları ve pas hataları da eklenince Amed Sportif cesaretle yüklendi. 60. dakikada Levent ile karşı karşıya kalan Volkan Şen top onünde sekince dışarı vurdu. 68. dakikada sol taraftan bindiren Yusuf geriye çıkardı Ferdi sol ayak içi vuruşla eşitliği sağladı: 2-2. 70. dakikada Şener’den topu çalan Yusuf meşin yuvarlağı 40 metre taşıdı. Soldan ceza alanına girdikten sonra çaprazdan uzak köşeye çok sert vurdu ve takımını 3-2 öne geçirdi 76. dakikada Kjaer’in defansın arkasına attığı uzun pasta topla buluşan Volkan Şen bu kez düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve karşılaşma 3-3 sona erdi. Fenerbahçe deplasmanda aldığı bu gollü beraberlik ile bir üst tur için önemli avantaj kazandı.

YORUM YAZ