MENÜ

Dert 2. bölgede

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’de 4 hafta geride kaldı. Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında aldığı farklı galibiyetle 3 puan yolunu açtı. 5-1’lik skora bakıp Sarı-Lacivertli ekibin iyi oynadığını söylemek doğru olmaz. Çünkü orta alanda hâlâ sorunlar aşılmış değil. Bu bölgeyi toparlamak için transferin son gününde Lens kadroya dahil edildi. Hollandalı, kenar oyuncusu... Ofansif ve savunma özellikleri bulunan bir futbolcu alınabilseydi nokta atışı olurdu. Lens iyi oyuncu ve mutlaka Fenerbahçe’ye faydalı olacaktır. Ancak henüz hazır değil. Topsuz oyunda pek gözükmüyor. Fiziksel anlamda da eksikleri var. Belli ki, iyi bir hazırlık dönemini geçirmemiş. Lens’i Advocaat istedi. Yönetim de transferi gerçekleştirdi. Lens’i 90 dakika mücadelenin içinde kalacak pozisyona getirmek, Hollandalı teknik adamın işi.

Fenerbahçe’de netleşen sistem gereği orta saha 3 futbolcuya emanet. Rakipler bu alanı 4-5 adamla kontrol ettiği zaman, atağa çıkış yolları kapanıyor. Kenarların ön tarafında forma alanlar, top rakipteyken 3’lüye tam destek vermeli. Bu yapıldığında Fenerbahçe’nin 2. bölge derdi büyük oranda biter. Futbol oyununda orta saha takımın kalbidir. Savunma ile hücum hattı arasında düzenli kan pompalandığında, sistem tıkır tıkır işler.

Hatırlatma

Yıl 2004...
Fenerbahçe’de Daum dönemi. Sarı-Lacivertli takım kamp için Almanya’da. 2 genç Fenerbahçe ile antrenmanlara çıktı. Daum gurbetçilerin performansından memnun kaldı. İstanbul’a dönüşte imzalar atılacaktı. Ancak ne olduysa son anda transferden vazgeçildi. İlerleyen yıllarda 2 gençten biri İsviçre Milli Takımı’nın gediklisi oldu. Avrupa kulüplerinde forma giydi.
Kimdi bu genç?
Gökhan İnler...
Aynı sezonda Gökhan’ın yanı sıra Eren Derdiyok’un yolu da Beşiktaş’a düştü. Siyah-Beyazlı ekiple bir süre antrenmana çıktılar. Beşiktaş da gurbetçi oyuncularla mukavele yapmadı. Bu aralar çok konuşulan Gökhan ile Eren 12 yıl önce Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın kapısından döndüler.
Hem de 20’li yaşlarda!
Hatırlatayım dedim.

YORUM YAZ