MENÜ

Derbide Kanarya fırsat tanımadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarıda Galatasaray korkak, Fenerbahçe biraz telaşlıydı. Sarı-Kırmızılı ekibin hangi sistemde oynadığı anlaşılamadı. Daha çok arkada pas yaptılar. Baskıyı görünce de Muslera’yı tercih ettiler. Ürkek oyun düşüncesi Galatasaray’da seri top kayıplarını getirdi. Fenerbahçe her zaman olduğu gibi rakibini ikinci bölgede karşıladı. Bir an önce gol bulma isteği telaşı da, beraberinde getirdi. Bu yüzden pas trafiği istenen düzeye ulaşmadı. Hücum girişimleri ise etkisiz kaldı. Bu arada Fenerbahçe’nin rakibi üstüne çekip açma tuzağına Galatasaray düşmedi. Galatasaray ilk yarıda pozisyon bulamazken Fenerbahçe iki ciddi fırsat yakaladı. 7. dakikada Moussa Sow, sağ çizgiden bindirdikten sonra topu Volkan’a kesti, Volkan gelişine vurmak yerine kontrol etmeyi düşününce Hakan Balta net pozisyonu önledi. 45. dakikada Alper sağdan defansın arkasına sarkan Şener’i topla buluşturdu.

Disiplinden vazgeçmediler

Oyuncunun yerden geriye çıkardığı topa Robin van Persie sağ ayağıyla çok sert vurdu. Muslera sol üstünden ağlarla buluşan topu sadece seyretti. Fenerbahçe disiplinli takım savunmasından ikinci yarıda vazgeçmedi. Galatasaray’ın öne doğru çıkma hedefi yoktu. Çok adamla atağa gitme sorununa maç boyunca çare bulamadılar. Bu anlayıştaki Galatasaray, ikinci yarıda da pozisyon bulamazken kaleye şut bile atamadı. Advocaat’ın sistemini oturtan Sarı-Lacivertli oyuncular, defans garantili oyuna, iyi pas trafiğini ve adam paylaşmını da başarıyla katmasını bildi. Topun arkasına çabuk geçip Galatasary’ı hemen hemen her bölgede sürklase ettiler.

Güvensiz ve korkak

48. dakikada Alper’in kullandığı kornere iyi yükselen Souza’nın kafa vuruşu az farkla yandan dışarı gitti. 76. dakikada Galatasaray defansının güvensiz ve korkak ismi Serdar Aziz, yaptığı hata sonrası Souza’yı düşürdü. Hakem Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Van Persie yerden bir vuruşlu skoru 2-0’a taşıdı. Fenerbahçe maç öncesi moral yönünden Galatasaray’dan üstündü. Mental açıdan rakibinden avantajlıydı. Buna özgüvenli takım oyunu tribün desteği de eklenince Kadıköy’den Galatasaray bir kez daha eli boş döndü.

YORUM YAZ