MENÜ

De Gea, Kadıköy'ü unutamaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Keşke Fenerbahçe’nin her maçında tribünler böyle dolsa. Taraftar desteğinin futbolculara ayrı bir hava kattığı tartışmasız bir gerçek. Fenerbahçe’nin maç boyunca tempolu kora kor mücadeleci oyununda tribünlerin katkısı az değildi. Maç özlenen müthiş seyirci desteği ve Sow’un mükemmel golüyle başladı. 2. dakika içinde, Hasan Ali soldan yüklenip, Sow’a doğru iyi bir orta yaptı, kaleye arkası dönük olan Senegalli, öyle bir vuruş yaptı ki çatala doğru süzülen topu kaleci De Gea çaresiz izledi. Fenerbahçe, ilk yarım saatte etkili defans yaptı. Manchester United’ın üçüncü bölgeye sızma planlarını bozdu. 24. dakikada Volkan’ın ortasında Lens’in, 45’te ise Alper’in sağdan kestiği topa Sow’un kafa vuruşları, üstten dışarıya gitti.

Emenike gününde olsa...

De Gea, Saracoğlu’nda yediği golleri hiç unutmayacak. Sow, çok konuşulacak bir gol atar da Lens durur mu! 57’de Mata’nın şutu auta gitti. 59’da Lens, barajın üzerinden sert plaseyle topu ağlara bırakırken, De Gea bir kez daha bakakaldı. Fenerbahçe,seyirci desteğiyle ikinci yarıda da alan ve rakip kontrolünde İngiliz takımına nefes aldırmadı. M.United pozisyon bulamazken, Lens ve Sow bile ceza alanına kadar adam kovaladılar. İbrahimovic ve Rooney gibi yıldızlar ceza alanını göremedi. Şayet Emenike, gününde olsa, Fenerbahçe rövanşı 5 golle kazanabilirdi.

Kanarya, zindan etti!

69’da Lens, Emenike’ye ‘al da at’ türünden bir pas bıraktı, Nijeryalı topu kaleciye nişanladı. 75’te Emenike, ortadan ceza alanına hareketlendi. Müsait durumda iyi vuramayınca, De Gea topu iki hamlede kurtardı. 79. dakikada sağdan bindiren Lens, kale sahasına kesti. Emenike geç kalmasa, topla birlikte kaleye girebilirdi. 89’da Rooney, ceza alanı dışarısından düzgün vurdu ve skoru 2-1’e getirdi.

Taraftar, takımla bütünleşti. Fenerbahçe, bir kez daha Manchester United’a Kadıköy’ü zindan etti. Bu arada oyuncuları mental olarak iyi hazırlayan ve savaşan kadro tercihi yapan Advocaat’ın hakkını da teslim etmek gerekir.

YORUM YAZ