MENÜ

Dağınık düzen

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zico’yu Bursaspor karşısına yedek oyuncularla çıktı diye yerden yere vuracak değilim.
Elbetteki yorgun düşen bazı futbolcuları dinlendirmek gerekir ama bu takımın iskeletini tamamen yıkarak olmaz. Alex gibi bir lidere yer vermeliydi. Gökhan veya Uğur Boral ikilisinden birini kullanmalıydı. Lidersiz topluluklar genel de dağınık görüntüsü verirler. Fenerbahçe’de bu havadaydı, Bursaspor karşısında.
Sadece Sarı-Lacivertliler mi bu havadaydı? Maçın hakemi Bünyamin Gezer’in Fenerbahçe’den farkı yoktu. Tartışılacak pozisyonda tereddütsüz Bursaspor lehine beyaz noktayı gösterirken, Mustafa Sarp’ın topa elle temasında, o kadar cömert duramadı. Futbolcularla gereksiz diyaloglara girdi, kartlarında tutarsızdı.
Maça ilk damgasını vuran teknik adam Samet Aybaba oldu. Fenerbahçe savunmasının ağırlığını gören Aybaba, ilk yarı bitmeden Sinan’ı sahaya sürdü ve meyvesini aldı. Zico ise, Alex-Uğur hamlesini 54’te yaptı. Ali Bilgin, Kazım, İlhan, Vederson o kadar kötüydü ki, Alex bile Fenerbahçe’yi ayağa kaldıramadı. Bursaspor, özellikle ikinci yarıda övülecek savunma yaptı. Sahanın her yerinde 2-3 kişiyle baskı kurarak, Saracoğlu’undan bir kez daha haklı bir galibiyet çıkardı.
Zico, bir tercih yaptı ama tutmadı. Belki ilk on dakikada İlhan mutlak pozisyonları gole çevirseydi, maçı koparan Fenerbahçe olacaktı. 3 gün önce Sevilla’yı deviren Zico çılgınca alkışlanırken, Bursaspor yenilgisinden sonra tribünlerin hedef adamı oldu.
İşte bu da, futbolun cilvesi.

YORUM YAZ