MENÜ

Çekirge!..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarih tekerrür eder mi? Çok az sayıda da olsa, MTK maçı için böyle düşünenler mutlaka vardır. Futbolda her sonucun çıkabileceği varsayımından bakarsak, olumsuz ihtimalleri kurgulayanlara kızmamak gerekir.
Bir de madalyonun diğer yüzü var.
Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncüde yakayı ele verir.
MTK, Fenerbahçe’yi iki kez Avrupa’nın dışına itmiş olabilir. Yine bunu yapabilir mi? Bana göre hiç şansları yok. 9 yıl önce yaşanan, bir mucize idi... Fenerbahçe deplasmanda sayısız pozisyonları kullanamadı. Penaltı kaçırdı. İstanbul’da da Rüştü’nün şanssızlığı, Macarlar’ın balı, onlara turu getirdi!
Bence çekirgenin üçüncü kez sıçrama koşulları yok...
Fenerbahçe’nin eksikleri biliniyor. Aurelio’nun yeri henüz dolmadı. Deivid’in yokluğu önemli. Aragones’in sistemi, henüz oturmadı. Tüm bunlara rağmen Macar ekibinin Fenerbahçe karşısında tur için avantaj yakalama şansı bulması, gerçekten mucize olur.
Rüştü, Ogün, Abdullah, Boliç ile 9 yıl öncesini konuştum. Hepsi MTK’ya elenişi, ‘acı bir anı’ olarak değerlendirdi. Bu kez Macarlar’a hiç şans tanımadılar. Ama çok uzak ihtimal de olsa, “futbolda her şey var” kapısını kapatmadılar.
Fenerbahçeli futbolcular ile Aragones’in de bu zayıf ihtimali unutmayıp, ona göre oynayacaklarından eminim. 50 bin taraftarın karşısında Sarı-Lacivertli ekibin tur şansını yitirecek bir sonuç alacağı düşüncesi bile, insanın tüylerini ürpertiyor...

YORUM YAZ