MENÜ

Bu oyunla çok zor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, ikinci bölgeyi üç kişiyle kontrol ederken, Bursaspor bu alanı 5 futbolcuyla parselledi. Orta sahadaki sayısal eksiklik yüzünden Fenerbahçe, bir türlü oyunu kuramadı. Sarı-Lacivertliler pas trafiğini daha çok tendi yarı alanında yapmak zorunda kaldı. Organize olamayan Fenerbahçe, kenarlara da inemedi. Ciddi pozisyon bulamazken, yapılan ortalar, rakibin kucağına gitti. Fenerbahçe’nin bu silik oyununa Advocaat da kenardan taktik müdahale yapamadı. Mesela Lens ile Volkan Şen’i içeriye çekip, sayısal dengeyi kurabilirdi. Bu arada Fenerbahçe’nin iki yönlü oynayabilen 10 numarayı çok aradığını belirtmek gerekir. 21. dakikada del Valle ceza sahası dışarısından sert vurdu, Volkan topu iki hamlede kontrol etti. 33. dakikada John soldan altı pasa ortaladı, Batalla savunma kalabalığın içinden kafayla topu ağlara bıraktı: 0-1. 40. dakikada Volkan Şen, soldan ceza alanına girdi, şutu kaleci Harun’dan döndü. Volkan’ın ikinci vuruşu yanağlarda kaldı. İlk yarı konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Gemileri yaktı ancak...

Alper-Persie değişikliğiyle ikinci bölüme başlayan Fenerbahçe, orta alanda zaman zaman dengeyi kurdu. Özellikle Volkan Şen’in üzerinden ataklar da geliştirdi. Bursaspor, ikinci yarı boyunca genelde kendi yarısahasına kapandı. Karşılaşma da Yeşil-Beyazlı takımın, yarı alanında geçti. Fenerbahçe’nin yakaladığı fırsatlarda direk savunma ve kaleci Harun, gol vizesi vermedi. Sarı-Lacivertliler, 75’ten sonra üçlü defansa döndü. Emenike’yi sahaya süren Advocaat, önde çok adamla oynayıp, adeta gemileri yaktı. Ancak Fenerbahçe, bir türlü takım oyunu ayarlarını bulamadı. Bursaspor’da takım halinde iyi savunma yapınca, Fenerbahçe, 24 maç sonra evinde yenilgiyle tanıştı. 63. dakikada Volkan Şen, sol çarprazdan çok sert vurdu, top yan direkte patladı.

Takıma tepki!

66. dakikada Volkan Şen, savunmanın arkasına atılan topla buluştu, rakibini geçtikten sonra köşeye sert vurdu, kaleci Harun’u geçen topu Aziz Bejic gol çizgisi üzerinde uzaklaştırdı. 78. dakikada De Souza ceza alanı yayı içerisinden kaleyi düşündü, Harun sağına doğru adeta uzayıp, topu bir kez daha kornere çeldi. Saracoğlu’ndaki uzun süre sonra gelen mağlubiyetin ardından tribünler de bitiş düdüğüyle takıma tepki gösterdi. Fenerbahçe, iyi oyun formatını yakalayamadığı takdirde kolay kolay kazanamayacak. Ayrıca taraftarlar, tribünlerden daha da uzaklaşacak.

YORUM YAZ